Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midtjyderne må nok nøjes med sølv i Superligaen, og derfor handler det nu om at vinde pokalturneringen, selv om man nok også gerne slutter godt af i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmrfc #sldk

Holdnyt:
FC Midtylland:
De fik kun sølv i fjor, og nu tyder alt på, at man igen må nøjes med sølv.

FC Midtjylland har en teoretisk chance for at blive dansk mester, men det kræver en sejr hjemme over Randers FC, mens FC København skal tabe til AaB hjemme. Samtidig skal FCM hente ni mål ind på FCK i sidste runde. For eksempel ved at man selv vinder 5-0 over Randers, og at AaB vinder 4-0 i Parken.

Det fremstår ganske enkelt urealistisk, men man skal jo forsøge at vinde. Samtidig skal man holde sig for øje, at der er en ny mulighed for at vinde en titel, når man torsdag den 26. maj møder OB i pokalfinalen.

Til opgøret er der flere problemer for Bo Henriksen, idet  Erik Sviatchenko, Paulinho, Nikolas Dyhr, Junior Brumado og Elias Olafsson alle optræder på skadeslisten.

Randers FC:
De ligger i øjeblikket nummer seks i Superligaen og kan faktisk gå helt op på fjerdepladsen. Det kræver en sejr over FC Midtjylland, en Silkeborg-sejr i Brøndby samt et AaB-nederlag i Parken.

Thomas Thomasbergs tropper kommer med et 0-2 nederlag til FCK i bagagen, men man gik fra opgøret med oprejst pande, da man faktisk spillede en udmærket kamp, skabte store muligheder i første halvleg ved stillingen 0-0 og i øvrigt misbrugte et straffespark, da man var bagud 0-1.

Selv var Thomasberg ikke med til opgøret, da han var til konfirmation, men han er nu tilbage.

Tilbage efter overstået karantæne er stopper Simon Graves, men Randers FC er fortsat uden Alhaji Kamara og Marvin Egho. Mikkel Kallesøe, Joel Kabongo og Mattias Andersson er heller ikke kampklar. 

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Randers FC: Hugo Andersson

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Ousted - Dalsgaard, Høegh, Juninho - Andersson, Onyedika, Evander, Thychosen - Isaksen, Dreyer, Chilufya

Randers FC (4-4-1-1): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Graves, O. Bundgaard - Kehinde, Berg Johnsen, Lauenborg, Ankersen - Hammershøy-Mistrati - Odey

Profilen:
Vito Hammershøy-Mistrati har været denne sæsons nok bedste Randers-spiller, og inden sæsonens sidste kamp står den offensive midtbanespiller noteret for 44 kampe, 10 mål og fire assists i alle turneringer, der også har talt et tocifret antal euroæiske kampe.

Vidste du, at...
Randers har ikke slået FC Midtjylland i de seneste 25 Superliga-kampe. Ikke siden 7. oktober 2012 har FCM tabt til klubben fra Kronjylland. Blot fire af de 25 kampe er i øvrigt endt uafgjort.

Dom:
FC Midtjylland har kun den teoretiske mulighed tilbage at spille for, mens Randers FC spiller for at komme i top fire eller fem, der kan give adgang til en plads i Europa i den kommende sæson.

Med tanke på statistikken må FC Midtjylland være storfavoritter til at vinde, og det forventer vi også, at klubben gør i sæsonens næstsidste kamp for FCM, der nok også har tankerne rettet mod pokalfinalen.

2-1 til FCM.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: