• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Nordsjælland - AC Horsens

Foto: Getty Images

Det er et vigtigt opgør for udeholdet, der kommer til opgøret med tre point i bagagen. Kan Horsens bygge videre på sejren over AaB?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnach #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Flemming Pedersen og FC Nordsjælland kom fra Århus med tre point, da holdet vandt med 1-0 ude over AGF. Det var første sejr over århusianerne i et stykke tid, og så var det i øvrigt også første sejr på udebane i denne sæson.

Sejren giver mandskabet luft til de to nederste hold i Superligaen, og nu venter så en kamp mod et af de to hold, når AC Horsens gæster Farum.

Flemming Pedersen er uden Jonathan Amon og Mohammed Diomande, der er langtidsskadede. Ude er også Kian Hansen og ohan Djourou.Til gengæld er Ibrahim Sadiq klar til at spille, selv om han måtte udgå i kampen mod AGF, da han blev stemplet af Bubacarr Sanneh.

AC Horsens:
De har skudt med løst krudt til at indlede foråret, men østjyderne AC Horsens fik hul på bylden mod AaB onsdag aften. Først scorede Lirim Qamili til 1-0, inden Mathias Ross Jensen udlignede til sidst. Men i de døende sekunder var der for alvor kommet hul på bylden, da store Nicolai Brock-Madsen scorede til 2-1.

Dermed fik Jens Berthel Askou sin første sejr som AC Horsens-træner, klubben fik lavet de første mål i foråret, og man udbyggede stimen af kampe uden nederlag til tre.

AC Horsens har fortsat 10 point op til nedrykningsstregen og Vejle, der ligger nummer 10, så det er vigtigt, at klubben får fortsat de gode præstationer og bliver ved med at hente point.

Til opgøret mod FCN får Jens Berthel Askou Bjarke Jacobsen tilbage - midtbanemanden sad ude med karantæne senest - og så ventes Magnus Jensen fortsat at sidde ude.

Karantæne:
FC Nordsjælland
: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-5-2): Vindahl Jensen - Thychosen, Woledzi, Yttergård Jenssen - Villadsen, Steen Christensen, Chukwuani, Kofod, Svensson - Atanga, Sulemana

AC Horsens (3-5-2): Delac - Kiilerich, Ludwig, Reese - Buus, Gemmer, Hansson, Jacobsen, Dyhr - Prip, Qamili

Profilen:
Mads Døhr Thychosen er røget ind i det centrale forsvar for FC Nordsjælland, mens klubben er ramt af skader, og det er altså en ny form for omskoling. Den "første" omskoling fik han faktisk sådan for alvor, da han som FC Midtjylland-spiller blev udlejet til AC Horsens, hvor han røg ned som højre back. Og i øvrigt gjorde det glimrende. Hold øje med Døhr Thychosen, der er en god og vigtig spiller for Nordsjælland.

Vidste du, at..:
Kun i fire af 32 tidligere møder i Superligaen mellem de to mandskaber har AC Horsens besejret FCN. Så det bliver op ad bakke for AC Horsens.

Dom:
Det bliver en interessant kamp for begge mandskaber, der kommer fra sejre i midtugen. Hjemmeholdet får nu fordelen af det kendte kunstgræs-underlag, mens udeholdet skal forsøge at sætte sig på opgøret ved at bruge fysik mod FCN.

Vi tror dog til syvende og sidst, at FCN er et bedre hold, selv om Horsens har nogle kvaliteter. 2-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus