• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Bomber FC Midtjylland-brasser videre i Farum?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Nordsjælland skal bryde en dårlig stime, og FC Midtjylland skal forsøge at udbygge en god.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
FCN fik faktisk en glimrende start på sæsonen og lå på fjerdepladsen efter seks spillerunder. På daværende tidspunkt havde holdet vundet fire kampe på stribe. Siden er det dog kun gået nedad.

Holdet er nu oppe på fem Superliga-nederlag i streg (et af dem faktisk mod søndagens modstander, FC Midtjylland), kun afbrudt af 2-1-sejren over VSK Aarhus i pokalturneringen. Den hjælper til gengæld ikke det store i Superliga-tabellen, hvor FC Nordsjælland nu er nede som nummer syv og kun har to point ned til tiendepladsen. Omvendt er det også så tæt, at der bare er ét point op i top 6 igen.

Særligt bekymret må cheftræner Flemming Pedersen være over defensiven. Den har lukket henholdsvis tre, fem og fire mål ind i de seneste Superliga-kampe. Det giver sig selv, at det er uholdbart.

Glædeligvis for FCN er førstemålmand Dudu klar igen, efter han sad over i en enkelt kamp, fordi han fik en bold i hovedet. Kian Hansen blev skadet i forrige runde mod FC København og sad over mod Silkeborg umiddelbart før landskampspausen, og han er heller ikke med imod FC Midtjylland.

Uheldige Jonathan Amon er endnu ikke vendt tilbage fra sin seneste langvarige skade, mens også Ibrahim Sadiq er ude med en skade.

FC Midtjylland:
Lige så dårlig FC Nordsjællands ligaform er, lige så god er FC Midtjyllands.

Vicemestrene har vundet fire på stribe og har i det hele taget kun tabt én af de seneste ti kampe i ligaen. Umiddelbart før landskampspausen bankede man AGF med 4-0 og fastholdt dermed førstepladsen i tabellen. Der er fortsat tre point ned til FC København.

Selvtilliden bør altså ikke fejle noget i FC Midtjylland forud for besøget i Farum.

Cheftræner Bo Henriksen kan desuden glæde sig over, at han råder over en næsten komplet trup. Evander er tilbage, efter han har afsonet karantæne for sin udvisning mod FCK, og rekordindkøbet Marrony fik en halv time mod AGF og ligner en mand, der snart kan bejle til at spille 90 minutter.

Det bliver desuden spændende at se, om Jonas Lössl er tilbage i målet, eller om Elias Olafsson har overtaget pladsen efter førstnævntes skadespause.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Dudu – Thychosen, Hansen, Nagalo – Villadsen, Diomande, Kofod Andersen, Frese – Adingra, Coulibaly, Schjelderup

FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson – Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho – Andersson, Cajuste, Onyedika, Paulinho – Isaksen, Brumado, Sisto

Profilen:
Junior Brumado havde i lang tid svært ved at få gang i målscoringen i dansk fodbold, men det tyder på, at han har knækket koden. Angriberen er noteret for seks mål i ni Superliga-kampe i denne sæson, og senest scorede han hattrick mod AGF. Mangler dog at føre målformen med sig over i de europæiske kampe.

Vidste du, at..:
FC Midtjylland har haft krammet på FC Nordsjælland i de seneste år. I holdenes 19 seneste indbyrdes opgør har FCN kun vundet to. Undervejs i den periode var der endda en stime på 14 kampe uden FCN-sejr.

Dom:
Både den indbyrdes historik og holdenes aktuelle Superliga-form peger på en udesejr i denne kamp. FC Midtjylland er simpelthen bare langt bedre kørende på begge parametre.

Herfra lyder buddet da også, at midtjyderne udvider stimen til fem sejre på stribe og vinder 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020