• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Nordsjælland - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spiller sæsonens første hjemmekamp mod lokalrivalerne fra Lyngby Boldklub.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum 
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #fcnlbk #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Efter to kampe på fremmed græs er FC Nordsjælland tilbage på eget kunstgræs.

Efter et 2-3-nederlag mod Brøndby IF i premieren fik Flemming Pedersens tropper det ene point med hjem fra Fyn i seneste runde og kom dermed på tavlen. Nu jagter holdet den første sejr, og de er favoritter hjemme mod Lyngby.

Farum-klubben var foran mod både Brøndby IF og OB, så for FC Nordsjælland handler det i høj grad om ikke at miste pusten i løbet af anden halvleg. 

FC Nordsjælland har ingen i karantæne mod Lyngby, mens skadeslisten tæller Jonathan Amon.

Transferugen har budt på en afsked med Clinton Antwi, der er sendt på græs i 1. division hos Esbjerg fB, mens Godsway Donyoh er blevet solgt til israelsk fodbold.

Lyngby Boldklub:
De fleste spår Lyngby en sæson, der ender med nedrykning, og de kongeblå har da heller ikke skovlet point til sig i de første to runder. Men Christian Nielsens mandskab har vist, at de ikke er et hold, man bare kører hen over.

Senest blev det til et 0-1-nederlag på udebane mod fra FC Midtjylland, og Lyngby ydede mestrene ganske fin modstand på MCH Arena. Især i starten af kampen var gæsterne fint med.

Læs også:Lyngby-spiller testet positiv for coronavirus

Men der skal scores nogle mål.

Efter de første to spillerunder har Lyngby fortsat til gode at finde vej til netmaskerne, og det skal der naturligvis laves om på. Det er især Frederik Gytkjær, de kongeblå hænger deres hat på som målscorer, så ham vil de helt sikkert gerne snart have på tavlen.

På transferfronten har Lyngby sagt farvel til Gustav Marcussen, der er blevet solgt til tyske Uerdingen. 

Ugen op til kampen har desuden budt på en positiv coronatest i Lyngby-lejren. Den unge midtbanespiller Emil Kornvig har fået Covid-19, og han er dermed sendt i isolation. Alle øvrige Lyngby-spillere er testet negativ, så den helt store katastrofe er heldigvis udeblevet.

Foruden Emil Kornvig må Lyngby også undvære Patrick Da Silva mod FC Nordsjælland. Ham har man intet hørt om, siden det for et par uger kom frem, at han har fået grønt lys til at finde en ny klub.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Thychosen, Hansen, Jenssen, Mesik - Diomande, Christensen, Kofod - Atanga, Rygaard, Sulemana

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Geertsen, Winther, Hamalainen - Hebo, Enghardt, "Greko" - Nielsen, Gytkjær, Riel

Læs også:Feyenoord-boss må se passivt til: Danmark er et lukket marked for os

Profilen:
FC Nordsjælland har scoret tre mål i denne sæson. Mikkel Rygaard har haft sidste fod på det ene, næstsidste fod på det andet, og tredjesidste fod på det trejde. Mandag møder offensivspilleren sin tidligere klub, og kan han fortsætte takterne, får Lyngby det svært.

Vidste du, at..:
Der er tradition for røde kort, når FC Nordsjælland og Lyngby brager sammen. Fire røde kort er der faldet i de seneste fire kampe - to til hver side. 

Dom:
Tre gange i træk er det endt uafgjort mellem de to lokalrivaler, og det er da ikke utænkeligt, at det sker en fjerde gang mandag aften. Det er ofte tætte kampe mellem de to mandskaber, men vi gætter på, at FC Nordsjælland trækker det længste strå til sidst. 2-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Atangas målkrise blev afsluttet: Har været noget af det hårdeste

Læs også:Jagter spilletid: FC Nordsjælland udlejer talentfuld ghaneser til Esbjerg

Læs også:FCN-boss om udlejet forsvarsspiller: Han kommer i gode hænder