• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Nordsjælland - OB

FC Nordsjælland jagter OB, og OB jagter Brøndby IF. Der er vigtige point på spil i Superligaens anden fredagskamp.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnob #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Det lignede i flere omgange, at FC Nordsjælland skulle blive ofre for Silkeborg IF’s første sejr i denne sæson. Først kom oprykkerne foran 2-0 i Farum, og efter FCN havde udlignet fik Silkeborg straffespark i overtiden. Det brændte Ronnie Schwartz dog, og så fik de FCN alligevel point ud af deres comeback.

Kampen fortæller på flere måder en større historie om holdet. FC Nordsjælland har det med at score mange mål, men også lukke mange ind. Samtidig er topniveauet højt, men udfaldene til at få øje på. Alt det fik vi i én og samme kamp i seneste runde. Fredag svinger pendulet igen, og spørgsmålet er så, hvilken retning det er i.

Klubben har fået Mads Døhr Thychosen og Kian Hansen ind til at stabilisere defensiven, og mens førstnævnte kan få debut, kan sidstnævnte glæde sig over, at hans karantæne for udvisningen mod Silkeborg er blevet trukket tilbage.

Dermed har cheftræner Flemming Pedersen alle mand til rådighed bortset fra langtidsskadede Martin Frese og Jonathan Amon, hvis skade er knap så alvorlig.

OB:
Fynboerne har fået en ni gange bedre start på denne sæson end sidste sæson. Efter fem kampe for et år siden havde holdet bare ét point, mens det nu har, ja, ni. Kun nederlag til FC København og Brøndby IF har tilføjet en smule malurt i bægeret.

Særligt bemærkelsesværdig er Sanders Svendsens start i klubben. Nordmanden kom til OB med et stort potentiale, der aldrig var blevet forløst, og en halvsæson i Norge uden et eneste ligamål. Men allerede fire kampe inde i sin Superliga-tid har han scoret fire gange.

OB har i løbet af ugen solgt Alexander Ludwig tilbage til AC Horsens og ser derfor tynde ud i midterforsvaret, da Jakob Michelsen som regel spiller med tre. Måske åbner det op for purunge Daniel Obbekjær. Ellers har klubben godt tre uger til at handle.

Troels Kløve, der har scoret tre mål i denne sæson, er tvivlsom med den skade, han pådrog sig mod Randers FC i seneste runde, mens reservemålmand Sayouba Mandé sidder ude.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen – Kudus, Christensen, Kofod Andersen – Atanga, Rygaard, Sadiq

OB (3-5-2): Christensen – Leuwin, Tverskov, Lund – Johnson Laursen, Opondo, Drachmann, Thomasen, Barrett Laursen – Svendsen, Kadrii

Profilen:
Endelig fik Mads Døhr Thychosen den transfer, han havde ventet på. Det virker som et oplagt skifte: Han ville have mere spilletid end i FC Midtjylland, og FC Nordsjælland manglede en afløser for Karlo Bartolec. Han får endda Kian Hansen ved siden af sig igen. Fredag har han udsigt til debut.

Vidste du, at..:
Jakob Michelsens hold har aldrig tabt til FC Nordsjælland. I ni opgør med SønderjyskE og OB har han vundet fem og spillet fire uafgjort. Det giver et pointsnit på 2,11 pr. kamp, hvilket gør FCN til en af Michelsens favoritmodstandere.

Dom:
FC Nordsjælland kan overhale OB og få kontakt med toppen med en sejr, men omvendt kan fynboerne også lægge maksimalt pres på Brøndby på andenpladsen. Så der er nok at spille om fredag aften.

Herfra lyder buddet, at OB lige nøjagtig har vist så gode takter i begyndelsen af sæsonen, at holdet også sniger sig foran FC Nordsjælland. Gæsterne vinder 2-3.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus