• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland har brug for en sejr over Randers for at holde gulddrømmen i live.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta: 
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Kanal 6 og Discovery+
Hashtag: #fcnrfc #sldk

Holdnyt: 
FC Nordsjælland
Der var utvivlsomt en ærgerlig stemning i bussen på vej hjem fra Aarhus i søndags, hvor FC Nordsjælland indkasserede en udligning i tillægstiden. 

Peter Bjurs frisparksmål kostede FC Nordsjælland to ekstremt vigtige point i den tætte mesterskabskamp, hvor Farum-klubben nu ikke længere selv kan afgøre tingene, idet man er fire point efter FC København, da de sejrede over AGF søndag. 

For Johannes Hoff Thorup og kompagni har det i foråret desværre været en lille tendens at indkassere sene mål, hvilket efterhånden har kostet en del vigtige point. 

Det skal man forsøge at rette op på mod Randers FC, hvor missionen om tre point dog bliver besværliggjort af flere afbud. Martin Frese, Emiliano Marcondes og Wahid Faghir sidder alle ude med skader.

Derudover er Jacob Steen Christensen ramt af karantæne. 

Randers FC
Kronjyderne fik efter Thomas Thomasberges afgang en fin indledning på Mesterkabsspillet, men luften er gået lidt af ballonen i de seneste uger, hvor Rasmus Bertelsens mandskab har tabt deres seneste tre kampe. Senest blev det i mandags til et 2-0-nederlag hjemme mod Viborg. 

Det efterlader Randers FC på femtepladsen i Superligaen, syv point efter AGF på fjerdepladsen med tre spillerunder tilbage. Der er dermed ikke det helt store at spille for i den afsluttende del af sæsonen for Randers FC. 

Randers har Hugo Andersson tilbage fra karantæne, men må til gengæld undvære Carl Johansson, der sidder i skammekrogen. Dermed kan der meget vel blive tale om en ny chance til den unge Jeppe Kudsk, der fik sin debut mod Viborg. 

Adam Andersson, Daniel Høegh, Frederik Lauenborg, Mikkel Kallesøe, Tosin Kehinde og Alhaji Kamara sidde ude med skader.

Karantæner: 
FC Nordsjælland: Jacob Steen Christensen
Randers FC: Carl Johansson

Bud på startopstillinger: 
FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Svensson - Dorgeles, Bidstrup, Diomandé - Coulibaly, Nygren, Nuamah

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Kudsk, Andersson, Kaastrup - Babayan, Johnsen, Enggård, Nordli - Bundgaard, Odey

Dom: 
FC Nordsjælland er stærke på hjemmebane for tiden, mens Randers måske mangler den sidste motivation. Buddet herfra lyder på en 2-0-sejr til hjemmeholdet. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: