Superliga Lasse Claes

Optakt: FC Nordsjælland - Vejle Boldklub

Foto: Jan Christensen

Vejle skal have point med fra Farum, hvis drømmen om en ny Superliga-sæson skal leve videre. Der er derfor uhyre vigtige point på spil i kampen, som Tipsbladet giver dig en optakt til lige her.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00. 
Spillested: Right to Dream Park. 
Dommer: Jonas Hansen. 
På TV: Canal 9. 
Hashtag: #fcnvb #sldk. 

Holdnyt
FC Nordsjælland
Flemming Pedersens mandskab klarede 1-1 mod SønderjyskE, selvom holdet blev ramt af et rødt kort til Adamo Nagalo i første halvleg. Det må have føltes som tre point på vej hjem fra Haderslev. 

Og det er generelt et FC Nordsjælland-hold, som bliver bedre og bedre. Mandskabet har ikke tabt i de seneste syv Superliga-kampe, og et point mod Vejle vil med sikkerhed give endnu en sæson i den sjoveste række i Danmark. 

Cheftræneren må se bort fra Jonathan Amon og Adamo Nagalo med sikkerhed, Erik Marxen er udtaget til kamptruppen. 

Vejle Boldklub
Gæsterne hentede tre livsvigtige point torsdag aften, da AGF blev slået med 1-0 i Nørreskoven. Resultatet betyder, at endnu en sæson i Danmarks bedste fodboldrække fortsat kan sikres med en flot slutspurt. 

Det eneste negative ved triumfen mod David Nielsens mandskab var, at Raul Albentosa fik et gult kort i dommerens overtid. Det sender nemlig ham i karantæne sammen Arbnor Mucolli, der blev præsenteret for et rødt kort mod Viborg i mandags. 

Udover de to karantæner har Vejle mere eller mindre hele truppen til rådighed mod FC Nordsjælland, og alle kræfter bliver ligeledes nødvendige, hvis tre point skal med tilbage til Jylland. FC Nordsjælland har således ikke tabt siden den tredje april.  

Karantæner
FC Nordsjælland: Adamo Nagalo. 
Vejle Boldklub: Raul Albentosa og Arbnor Mucolli. 

Bud på startopstillinger
FC Nordsjælland (4-3-3): Hansen - Rose-Villadsen, Hansen, Marxen, Frese - Bidstrup, Kofod Andersen, Christensen - Antman, Hansen, Adingra. 

Vejle (3-4-3): Brunst - Kolinger, Opoku, Ofori - Albornoz, Hetemi, Babayan, Mølgaard - Sousa, Djordjevic, Emmanouilidis. 

Profilen
Simon Adingra besidder både fart, overblik og evnen til at afslutte. Det kan blive giftigt for Vejle i en kamp, hvor de kan risikere at skulle satse på et tidspunkt for at få point med hjem til Nørreskoven. Det vil give plads til omstillinger til hjemmeholdet, og her kan Simon Adingra sagtens få en hovedrolle. 

Vidste du, at...
Vejle er lige nu tre point efter AGF på den rigtige side af nedrykningsstregen med to runder tilbage af sæsonen. Derfor vil et nederlag betyde nedrykning for gæsterne. Vejles målscorer er nemlig så meget dårligere end konkurrenternes, at det ikke kan hentes i sidste runde. Derfor skal Vejle på pointtavlen søndag eftermiddag, mens de skal krydse fingre for, at AGF ikke vinder deres kamp. 

Dom
Det ligner umiddelbart en meget lige fodboldkamp, men nervøsiteten hos Vejle kan måske blive afgørende, hvis de kommer bagud i opgøret. Alligevel skal de nok få deres chancer på Right to Dream Park, og vi tror derfor, at holdene deler i porten med 2-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel