Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Lyngby BK - AC Horsens

Superligaen vender tilbage med et giftigt bundopgør mellem to hold, der endnu ikke har vundet i denne sæson.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion, Lyngby
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkach #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK:
Både Lyngby og Horsens er ved at blive hægtet af i bunden af Superligaen, så fredagskampen er ufattelig vigtig for dem begge. Men hjemmeholdet har haft svære vilkår i optakten til opgøret.

Først og fremmest må Lyngby stadig undvære cheftræner Christian Nielsen. Han har fået hjernerystelse og piskesmæld, og han vender formentlig først tilbage efter nytår. Indtil da vikarierer U19-træner Carit Falch.

Derudover er forsvarsprofilen Frederik Winther testet positiv for coronavirus. Dermed misser han også bundbraget mod Horsens. Til gengæld er assistenttræner Mikkel Beckmann tilbage i trænerstaben, efter han missede seneste runde på grund af en positiv coronatest.

Lyngby har endnu ikke vundet i Superligaen i denne sæson, men holdet fik en tiltrængt succesoplevelse i pokalturneringen i seneste uge. Det bankede 2. divisionsmandskabet Slagelse med 9-0, og Nicolai Geertsen scorede et mål, der siden er gået verden rundt.

Til Horsens-kampen afsoner André Riel sine sidste karantænedag efter sit røde kort og følgestraf for at kalde SønderjyskE’s Stefan Gartenmann en ”fucking homo”.

AC Horsens:
Horsens og Lyngby næsten ligger så lige i tabellen, som de kan komme til. Begge hold har blot to point efter otte spillerunder, og deres målscore er stort set lige dårlige: -11 for Lyngby og -12 for Horsens.

Der er allerede fem point op til Randers FC på den rigtige side af nedrykningsstregen, så ingen af holdene kan tåle at tabe. Da vil taberen blive isoleret i bunden, og den slags kan være svært at komme sig over.

Læs også:Superliga powerranking: Har kniven for struben efter ydmygelse

Horsens har trods alt haft en mindre problematisk forberedelse i kampen end Lyngby, men slipper ikke for at undvære spillere. Kjartan Finnbogason har karantæne, og James Gomez er udtaget til Gambias U20-landshold, så de sidder helt sikkert ude.

Derudover må der være tvivl om Jannik Pohl. Horsens-træner Jonas Dal sagde i slutningen af oktober, at angriberen var ude på ubestemt tid, og at han i hvert fald først ville være tilbage efter landskampspausen. Pohl er udtaget til kamptruppen, men den tæller 19 mand, så én skal sies fra inden kampstart.

Karantæne:
Lyngby BK: André Riel
AC Horsens: Kjartan Finnbogason

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-3-3): Mikkelsen – Gammelby, Tshiembe, Geertsen, Hamalainen – Hebo, Rømer, Torp – Thellufsen, Nielsen, ”Greko” Jakobsen

AC Horsens (4-4-2): Delac – Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb – Prip, Jacobsen, Thorsen, Frantsen – Hansson – Brock-Madsen

Profilen:
Ingen har været mindre målfarlige end AC Horsens i denne sæson; selv Lyngby har scoret dobbelt så mange som Den Gule Fares fire kasser. Eftersom både Finnbogason og Pohl sidder ude, hviler meget ansvar på Nicolai Brock-Madsens skuldre som angriberen, der skal score de tiltrængte mål.

Vidste du, at..:
AC Horsens nærmer sig klubrekorden for flest kampe i træk uden sejr. Taber holdet igen fredag, vil det være 11. gang på stribe, det ikke vinder. Klubrekorden er 12 og stammer fra 2008/09.

Dom:
Det er aldrig godt at tabe, men fredag er det særligt kritisk for begge hold. Ingen har lyst til at være isoleret på sidstepladsen efter et nederlag til ens nærmeste konkurrent.

Læs også:Lyngby-spillers scoring gik verden rundt: Ikke mit bedste mål

Så hvis det står uafgjort mod slutningen af opgøret, kommer vi måske til at se to hold, der går mere op i at holde fast i det, de har, end at jagte en sejr. Derfor tror vi, at kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AC Horsens-spiller hjemvendt efter kaotisk lejeophold: Vi ser hinanden an

Læs også:Lyngby BK ansætter midlertidig træner

Læs også:Lyngby-stopper testet positiv for Covid-19: Misser bundbrag