• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Superliga powerranking: Har kniven for struben efter ydmygelse

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Presset og forventningerne i FC København er gigantiske, og det får truppen og den ny cheftræner Jess Thorup at mærke i de kommende uger.

Af Tipsbladet.dk

Med fem runder igen i efterårssæsonen er en kort sæson, der allerede føles lidt lang takket være al corona-kaosset, ved at sætte sig.

Topkampen mellem AGF og FC Midtjylland er efter vores overbevisning også kampen mellem nummer et og to på listen over ligaens lige nu stærkeste mandskaber.

Århusianerne er bestemt ikke uovervindelige, men deres stil har givet FC Midtjylland problemer og er intet ønske-udlæg efter en landsholdspause med mange FCM-folk på landsholdene.

SønderjyskE’s Haji Wright lader til at være ude med en skade i de næste uger, og det udfordrer det nuværende tophold, der dog sagtens kan skabe yderligere problemer for OB. Med træner Jakob Michelsens kontraktudløb til sommer skal der nok ikke være et hul op til Top 6 i den korte vinterpause, hvis den aftale skal fornyes.

Brøndby ligger i toppen men har ligesom OB også et træner-spørgsmål med et snarligt kontraktudløb hængende over hovedet. Det var dejligt med landsholdsdebut til Andreas Maxsø og Jesper Lindstrøm, men det rykker ikke ved, at Brøndby spillemæssigt kun lige hænger på toppen med yderste led på fingrene.

Vejle, FC Nordsjælland og AaB skal også finde ud af, hvad vej pilen præcist peger på halvvejen i grundspillet i vinterpausen.

Men ingen er under samme pres som FC København. Glem alt om en tilvænningsperiode for cheftræner Jess Thorup. Der skal sættes prop i den lækkende defensiv og vindes kampe, nærmest uanset hvordan. Økonomien i moderselskabet er meget hårdt ramt af corona, og kun mesterskabet tæller.

I den tunge ende finder vi FCK’s næste modstander, Randers FC, der altså bare skal have point for rimelige indsatser, der slet ikke afspejles i syv point og status som det hold, Horsens og Lyngby i bunden hænger deres hatte på.

Og hold nu op, der er meget på spil i den fredagskamp i Lyngby. Den kamp skal begge hold bare vinde, da især i en sæson, hvor de ser overmatchede ud mod mange Superliga-hold og står med katastrofale to point hver i otte kampe.

Horsens maner til ro og tror på den nye cheftræner Jonas Dal, Lyngby er vanvittig uheldig med cheftræner Christian Nielsens hjernerystelse, men trænerne er egentlig også sekundære begge steder.

En sejr vil betyde alt for et selvtillidsforladt bundhold, uanset om sejrsmålet så skal komme på en afrettet clearing fra dommerens bagdel.

Powerranking før 9. runde

1: AGF
2: FC Midtjylland
3: SønderjyskE
4: FC Nordsjælland
5: Vejle
6: AaB
7: Brøndby
8: FC København
9: OB
10: Randers FC
11: Horsens
12: Lyngby

Seneste runde
Randers FC-AaB 1-2
Lyngby-AGF 1-2
FC Nordsjælland-Vejle Boldklub 1-1
Brøndby IF-OB 3-1
FC Midtjylland-FC København 4-0
AC Horsens-SønderjyskE 0-3

Statistik

Næste runde
Fredag 19.00: Lyngby-AC Horsens
Søndag 14.00: AaB-FC Nordsjælland
Søndag 14.00: OB-SønderjyskE
Søndag 16.00: AGF-FC Midtjylland
Søndag 18.00: Vejle Boldklub-Brøndby IF
Mandag 19.00: FC København-Randers FC

Læs også:Spanier kædes sammen med AaB: Ville være et godt skridt for mig

Læs også:- Det undrer mig helt klart, at Brøndby ikke har forlænget

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Læs også:AaB's pokalkamp får ny dato og ny arena