Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Lyngby BK - AGF

Lyngby BK jagter deres første sejr i denne Superliga-sæson, mens AGF jagter deres første udebanesejr i sæsonen, når de to mødes i Lyngby søndag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
På TV: TV3 Sport
Dommer: Morten Krogh
Hashtag: #lbkagf #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
De er fortsat på jagt efter sæsonens første Superliga-sejr i Lyngby BK, hvor de hidtil kun har skrabet to point sammen efter syv spillerunder, og senest tabte de 4-2 til FC København i Parken i en kamp, hvor de ellers spillede godt til og fik vendt 2-0 til 2-2.

Sammen med AC Horsens er de mere eller mindre isoleret i bunden med hele fem point op til Randers FC, som er nummer ti, efter blot syv runder, og der skal altså snart point på kontoen. 

Næste opgave er imidlertid en svær en af slagsen, når sidste sæsons bronzevindere, AGF, kommer på besøg.

På den positive side er det lysnet lidt i truppen i Lyngby, hvor Christian "Greko" Jakobsen, Marcel Rømer og Frederik Winther alle var tilbage og startede inde mod FC København senest, og de forventes at være med igen mod århusianerne. 

I angrebet er De Kongeblå dog stadig ramt af flere afbud. Andre Riel er fortsat ude med karantæne, mens Frederik Gytkjær også sad over mod FC København senest og gør det igen søndag.

I timerne op til kampstart er der også kommet et afbud fra cheftræner Christian Nielsen. Han fik et bold i hovedet fra kort afstand under træningen fredag, og man frygter i klubben måde en hjernerystelse og et brud på kæben. Det bliver derfor Nielsens assistenter, der er på sidelinjen søndag. 

AGF:
AGF havde chancen for at bringe sig på førstepladsen i Superligaen i den seneste spillerunde, men et remis i Haderslev betyder, at århusianerne må tage til takke med en fjerdeplads i rækken.

Det er til gengæld stadig meget tæt i toppen af rækken, og hvis resultaterne flasker sig i den kommende spillerunde, kan AGF altså overhale holdene foran og lægge sig i front med en sejr i Lyngby.

Mod SønderjyskE måtte David Nielsen undvære Casper Højer Nielsen, der trak sig fra opvarmningen med en hævet fod, og i stedet spillede Kevin Diks på venstrebacken. Casper Højer Nielsen er formentlig klar igen til kampen mod sin tidligere klub.

Også Nicolai Poulsen er tilbage, efter at han i seneste spillerunde sad over med karantæne. 

Niklas Backman, Alex Gersbach, Mustafa Amini og langtidsskadede Zach Duncan har alle været fraværende på det seneste, og de er heller ikke tager med til Lyngby. Søren Tengstedt sidder ligeledes over med skadesproblemer, mens også William Eskelinen er udeladt af truppen.   

Karantæne:
Lyngby Boldklub: Andre Riel
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3: Mikkelsen - Gammelby, Geertsen, Winther, Hamalainen - Hebo, Torp, Rømer - Fosgaard, Nielsen, Warming

AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Tingager, Højer – Blume, Poulsen, Olsen – Links, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Patrick Mortensen er delt topscorer i Superligaen, men den 31-årige angriber har ikke scoret i sine to seneste kampe. Mod sin tidligere klub, Lyngby BK, får han dog gode chancer for at komme på måltavlen igen. De Kongeblå har i hvert fald indkasseret flest mål af alle i Superligaen i denne sæson med 17 af slagsen - eller knap 2,4 i gennemsnit per kamp. 

Vidste du, at..:
AGF fortsat har deres første udebanesejr til gode i denne sæson. Århusianerne har spillet tre udebanekampe i denne sæson mod henholdsvis Randers FC, AaB og SønderjyskE, og alle tre er endt 1-1. 

Dom:
Ingen af holdene kommer til kampen med vind i sejlene, og ingen af dem har vundet i de seneste to runder.

Lyngby Boldklub har generelt haft meget svært ved at skrabe point til sig i denne sæson, hvor det som nævnt kun er blevet til to af slagsen, og de får det formentlig også svært mod århusianerne.

AGF får også en god chance for at straffe Lyngby BK's offensive spillestil og tage deres første sejr på udebane i denne sæson. Det slutter 3-1 til AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: