• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Lyngby Boldklub - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Lyngby Boldklub jagter et nyt godt resultat mod en klub, som man normalt har det godt mod på hjemmebane. En sejr vil betyde, at man sætter de øvrige bundhold under yderligere pres.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Slutspil: Kvalifikationsspillet
Dommer: Kyriakos Athanasiou, Cypern
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbksif #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
De har haft gang i et strålende forår, hvor det indtil videre er blevet til otte point i fem kampe. Det er blevet til sejre over FCM og Brøndby, og kun et sent nederlag til Randers FC har plettet et ellers godt forår.

Klubben har stadig hele syv point op til AC Horsens over stregen i Superligaen, men den gode afslutning på grundspillet i dansk fodbolds bedste række kan måske blive et afsæt til en god start på kvalifikationsspillet, hvor man med en sejr over Silkeborg IF vil kunne sætte konkurrenterne i bunden af rækken under et stort pres.

Freyr Alexanderssons Lyngby plejer i øvrigt at have det godt med Silkeborg IF-kampe. De sidste seks hjemmekampe mod midtjyderne har LBK ikke tabt - tre er blevet vundet - så det er en klub, som man klarer sig godt mod. Og kan forvente point mod.

Kigger man på kampe på begge klubbers hjemmebaner har Lyngby bare tabt et af de seneste 12 kampe mod SIF i Superligaen.

LBK har sagt farvel til Magnus Kaastrup, der er blevet udlejet, og han er derfor selvsagt ikke med mod Silkeborg. Derudover har Freyer Alexandersson en både karantæne- og skadesfri trup til rådighed. 

Silkeborg IF:
De spillede en utrolig underholdende kamp mod FCM i sidste runde af Superligaen, og da det endte med tre scoringer til hvert af de to hold, endte både FCM og SIF i kvalifikationsspillet.

Nu skal SIF så sætte kursen mod Superligaens syvendeplads, der giver retten til at møde et hold i mesterskabsspillet om en plads i Europa i den kommende sæson.

SIF kommer ind til opgøret med udfordringer i defensiven. Joel Felix er ude, så det er enten U21-landsholdsspilleren Alexander Busch, der starter, eller også gør Robin Østrøm ved siden af Tobias Salquist.

Silkeborg IF er plaget af skader til opgøret - ikke mindst i forsvaret, hvor Kent Nielsen må undvære begge backs i form af Lukas Engel og Oliver Sonne og midtstopperen Joel Felix. Også Stefan Thordarson og langtidsskadede Gustav Dahl er ude af opgøret.

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-4-1-2): Kikkenborg - Gregor, Bjelland, Hey - Storm, Chukwuani, Winther, Finsson - Magnusson - Gytkjær, Finnbogason

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Østrøm, Salquist, Busch, Klitten - Vigen Christensen, Brink, Klynge - Tengstedt, Jørgensen - Adamsen

Dom:
Lyngby har det som regel godt mod Silkeborg IF, og jyderne har bare vundet en af de seneste seks kampe i Superligaen. Og Lyngby kommer også til opgøret i god form.

Da de to hold mødtes i premiererunden i efteråret, endte det 2-2, efter Lyngby var foran med 2-0. Noget lignende kan ske igen, for SIF plejer at levere underholdende kampe - 2-2 ender det i Lyngby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: