• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - AC Horsens

Foto: Getty Images

AC Horsens jagter fortsat sæsonens første sejr. Denne gang gæster de Fyn og OB.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Jens Maae
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obach #sldk

Holdnyt:
OB:
Da Jakob Michelsens mandskab gik på banen på Lyngby Stadion i forrige runde, havde fynboerne ikke vundet siden den flotte sejr over FC København i premieren. Dermed hvilede der et vist pres på OB, men de stod for det og slog bundholdet med 3-0.

Dermed fik de stribede et fint afsæt til mødet med endnu et bundhold.

OB er på ottendepladsen i Superligaen, hvilket isoleret set er skuffende, men man kan ikke konkludere meget ud fra holdenes placering i tabellen - særligt ikke midterholdene. Det er Superligaen ganske enkelt for tæt til.

Issam Jebali er tilbage for OB efter at have afsonet to kampes karantæne, og fynboerne glæder sig naturligvis til at få klubbens topscorer tilbage. At tuneserens målnæse er intakt, beviste han tidligere på ugen, da han blev dobbelt målscorer for OB i en reserveholdskamp mod FC Nordsjælland.

Skadeslisten i OB tæller Oliver Lund, Alexander Juel Andersen, Mart Lieder, Moses Opondo og Christian Vestergaard.

AC Horsens:
Hvem vinder først en kamp? AC Horsens eller Lyngby Boldklub?

De to klubber er fortsat de eneste, der ikke har vundet en kamp i indeværende sæson, og dermed har de ikke gjort meget for at modbevise de mange teorier inden sæsonstarten om, at de vil følge hinanden ned i 1. division efter sidste spillerunde.

AC Horsens tog senest point fra FC Nordsjælland, og Jonas Dals tropper har også hentet point mod FC Midtjylland, og det må siges at være godkendt i begge tilfælde - mod FCN var AC Horsens tilmed kun få minutter fra fuld plade. Der mangler bare stadig den forløsende sejr.

Nu er muligheden der mod OB, som rent faktisk var det første mandskab, Jonas Dal vandt en kamp over som Superliga-træner. Det var tilbage i 2014 i Hobro-tiden. 

Michael Lumb har været ude med coronavirus, men han må så småt være klar igen. Jannik Pohl og Lirim Qamili er tvivlsomme.

Bjarke Jacobsen sidder ude med karantæne.

Karantæner:
OB: Ingen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-3): Christensen - Laursen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Okosun, Thomasen, Kløve - Sabbi, Jebali, Frøkjær-Jensen

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Hansson, Thorsen, Frantsen - Finnbogasson, Brock-Madsen

Profilen:
AC Horsens ville så gerne have beholdt Ayo Simon Okosun, men de måtte se fyrtårnet tage til OB. Søndag står midtbanespilleren over for en lang række tidligere holdkammerater, og der vil uundgåeligt være et stort fokus på den store OB-spiller. 

Vidste du, at..
OB er før syvende spillerunde i Superligaen det mandskab, der har haft mindst boldbesiddelse - 42 procent. Til gengæld er fynboerne på fjerdepladsen over hold, der har skabt flest chancer i de første seks runder. Her er AC Horsens på sidstepladsen.

Dom:
OB øjner tre point, de er favoritter til at tage dem, og fynboerne har vundet de seneste fem hjemmekampe mod AC Horsens. Fornemmelsen siger, at sejr nummer seks venter lige om hjørnet, og det bliver også buddet herfra. OB vinder 2-0 over AC Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: