• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: OB - AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Får OB endelig en succesoplevelse, eller ender det med endnu en skuffelse, når AGF kommer på besøg?

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Morten Krogh
På TV: 6eren
Hashtag: #obagf #sldk

Holdnyt
OB
Det går ligeud sagt ad h… til for OB i øjeblikket.

Det fynske fodboldflagskib har blot hentet ét point efter tre spillerunder, har indkasseret klart flest mål i Superligaen med ni, har lavet et hav af fejl og blev senest ydmyget af FC Midtjylland på eget græs.

For en klub med ambitioner om top seks er det en katastrofal start på sæsonen, og der skal hurtigst muligt rettes op på den, hvis ikke det skal ende med endnu en skuffende sæson for OB og/eller med en udskiftning på trænerposten.

Derfor skal der gerne point på bordet snart og gerne allerede søndag mod AGF. Her kan OB imidlertid også trøste sig med, at man i Andreas Alms tid i klubben ikke har tabt til AGF, og at sidste sæsons fire møder endte med to sejre og to uafgjorte.

Med til historien om den ringe sæsonstart hører også, at vigtige spillere som Issam Jebali, Mihajlo Ivancevic, Aron Thrandarson, Emmanuel Sabbi og Max Fenger har siddet ude.

Mod AGF er OB fortsat uden flere nøglespillere - Issam Jebali og Emmanuel Sabbi er væk, og det samme er Ayo Simon Okosun og Mads Frøkjær-Jensen. I defensiven venter man også fortsat på Mihajlo Ivancevic.

I ugens løb har OB dog hentet Martin Hansen, der ser ud til at afløse Hans Christian Bernat som førstemålmand, efter at den unge keeper i sæsonstarten har leveret flere målmandsfejl.  

AGF
Det blev godt nok kun til et point mod Randers FC senest, men der var nok at glæde sig over for AGF.

Det var endnu en stærk præstation, og “De Hviie” havde også chancerne til at sikre sig tre point, men skarpheden udeblev. Helt generelt har sæsonstarten under Uwe Rösler været godkendt med fire point på tre kampe og med nyindkøb, der ser meget spændende ud.

Samtidig kunne AGF mod Randers FC fejre klubbens blot andet clean sheet i en Superliga-kamp i år. I 18 af de foregående 19 ligakampe havde AGF nemlig indkasseret, men med det nye tremandsforsvar ser defensiven pludselig mere solid ud i Aarhus.

AGF skal forsøge at fortsætte takterne mod OB, der som bekendt har fået en skrækstart på sæsonen.

Sebastian Hausner er fortsat ude med en skade, mens både Alexander Munksgaard, Zach Duncan og Benjamin Hvidt er tilbage. De to sidstnævnte har været ude med længerevarende skader. 

Karantæne
OB: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Hansen - Mickelson, Larsen, Skjelvik, King - Tverskov, Thrandarson - Svendsen, Frøkjær, Breum - Kadrii

AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Madsen, Poulsen, Anderson, Kahl - Haugen, Mortensen

Profilen:
OB har været plaget af individuelle fejl i sæsonstarten, og efter alt at dømme koster det nu Hans Christian Bernat tjansen i målet. Målmand Martin Hansen er hevet ind fra Hannover 96 og har fået trøjenummer 1, og han ligner det nye førstevalg. Den 32-årige dansker har tilbragt størstedelen af karrieren i udlandet og har begrænset erfaring fra Superligaen med blot 15 kampe for FC Nordsjælland i 2013/14-sæsonen på cv’et. Det bliver spændende at se ham i aktion.

Vidste du, at…:
Andreas Alm har stået i spidsen for OB i 41 kampe, og i kun otte af kampene har fynboerne holdt buret rent. I alt har man indkasseret 59 mål på de 41 kampe, hvilket svarer til et gennemsnit på 1,4 mål imod pr. kamp.

Dom:
I øjeblikket er det svært at se OB få point, og holdets mange skader gør da heller ikke chancerne større. AGF har også gjort det fint i sæsonstarten, og herfra er troen, at “De Hviie” viser mere skarphed end mod Randers FC og tager sejren. Det slutter 1-2 til gæsterne i Odense.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.