18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

OB - FC København

OB jagter søndag eftermiddag en spinkel chance for en plads i Mesterskabsspillet, når de tager imod FC København på et udsolgt Nature Energy Park hjemme i Odense.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17:00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 6’eren

Holdnyt:
OB:
Søren Krogs tropper spillede en skidt halvleg hjemme mod Brøndby i årets anden kamp, men derudover kan man ikke pege mange fingre af fynboernes udlæg på 2024.

OB tager skridt i den rigtige retning, og har i forårets første fire kampe hevet flotte syv point i land. Syv point, som lige så vel kunne have blevet til ni, hvis ikke det havde været for et sent mål imod i udekampen mod AGF i forrige spillerunde.

Senest leverede OB en fremragende indsats i den uhyre vigtige udekamp mod Vejle, som fuldt fortjent blev vundet med 1-0, og som ud fra spil og chancer endda burde have været et par mål større.

Sejren var forårets anden mod en direkte konkurrent fra den nedre del af rækken efter det i forårets første spillerunde ligeledes blev til en flot og fortjent sejr ude over Viborg.

Fynboerne har fået skabt et pænt hul på fem point ned til Vejle under stregen, og har sågar stadig chancen for at komme med i Mesterskabsspillet. Med tre point op til Silkeborg og en målscore, som er fire mål dårligere, kræver det dog et lille mirakel her i Grundspillets sidste runde mod de forsvarende mestre FCK.

Deedson er tilbage til dette opgør efter endt karantæne, til gengæld forventes Martin Hansen, Agon Mucolli og Magnus Nielsen igen ude, mens der er tvivl om Charlie Horneman og Bjørn Paulsen, som måtte udskiftes i pausen mod Vejle.

Leeroy Owusu er heller ikke med til dagens kamp. Den 26-årige ghaneser sidder ud med en skade.

FC København:
FCK fik rejst sig på fornem vis ovenpå det bitre nederlag til FC Midtjylland i forrige spillerunde, da det søndag blev til en knusende sikker 4-0 sejr hjemme mod David Nielsens Lyngby.

Der skulle godt nok gå hele 39 minutter inden københavnerne fik hul på bylden, men herefter gik det til gengæld rigtig stærkt med hele tre scoringer inden pausen, og så var den ged barberet. Tre sikre og forventede point, og videre til næste opgave.

FC Midtjylland og Brøndby vandt begge deres kampe i seneste spillerunde, så der er status quo i toppen af rækken, hvor FCK er tre point bag midtjyderne og to bag ærkerivalerne fra vestegnen.

Umiddelbart har de to konkurrenter i toppen nemmere kampe på programmet søndag, så Neestrups tropper bør gå benhårdt efter tre point i Odense, hvis ikke vejen til guldet skal blive endnu længere inden starten på Mesterskabspillet.

Theo Sander, David Khocholava, Viktor Claesson, og Lukas Lerager sad alle ude senest, mens Denis Vavro måtte udskiftes tidligt med en skade - slovakken er ikke blevet klar til dagens kamp. Lerager er dog tilbage i truppen til kampen.

Karantæner:
OB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Myhra - Gomez, Helander, Slotsager - Paulsen, Köhler, Al Hajj, Mickelson -  Fenger, Kadrii, Deedson

FC København (4-3-3):  Grabara - Jelert, McKenna, Diks, Meling - Mattsson, Falk, Goncalves - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

Dom:
Med syv point i forårets fire første kampe, og nul til Silkeborg, har OB fortsat en spinkel chance for at spille sig med i Mesterskabsspillet. Udover et nederlag til Kent Nielsens og co., vil det formentlig også kræve en sejr på minimum et par mål her imod FCK.

FCK skal med stor sandsynlighed også bruge tre point for ikke at sakke længere bagud i guldkampen, og dermed er der grobund for et underholdende opgør i Odense mellem to hold, som bør jagte sejren til det sidste.

Seværdig og underholdende affære venter søndag eftermiddag, hvor FCK’s stjernespækkede offensiv dog bliver tungen på vægtskålen. 2-1 til ‘’løverne’’.

Spilforslag:
Over 2.5 mål til odds 1.71 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.