• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

Optakt: OB - Lyngby Boldklub

Foto: Lars Ronbog

Den kommende Superliga-runde bliver sparket i gang på Fyn fredag aften, når OB møder Lyngby. Tipsbladet giver dig en optakt til opgøret lige her.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00. 
Spillested: Nature Energy Park. 
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt. 
På TV: TV3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #oblbk #sldk

Holdnyt
OB
Andreas Alms mandskab er godt kørende i øjeblikket, og striberne fra Fyn har ikke tabt i de seneste fem Superliga-kampe. Senest blev til 0-0 mod Viborg FF på udebane. 

Det betyder, at OB kan øjne top seks efter en forfærdelig sæsonstart. En sejr mod Lyngby vil sende fynboerne op i den bedste halvdel - i hvert fald indtil runden er færdigsspillet. 

Til kampen bliver det spændende at se, hvordan Andreas Alm blander kortene. Senest havde svenskeren bænket Aske Adelgaard og Franco Tongya. 

Han har også andre hovedbrud, da både Max Fenger og Bashkim Kadrii er ude af OB'ernes angreb. Okosun og Jeppe Tverskov er begge fraværende på midtbanen, hvilket måske kan give plads til en utilfreds Aron Elís Thrándarson. Emmanuel Sabbi tilbage i truppen.

Lyngby Boldklub
Det ser ikke ret godt ud for oprykkerne, som i skrivende stund har ni point op til AC Horsens over nedrykningsstregen. Lyngby mangler fortsat at smage sejrens sødme i denne sæson. 

I sidste uge stjal AaB tre point på Sjælland. Her manglende Lyngby kynisme, mens personlige fejl blev straffet. Det skal der laves om på, hvis der skal tre point med hjem i bussen fra Odense. 

Til opgaven må Freyr Alexandersson undvære flere spillere. Alfreð Finnbogason er ude resten af 2022 grundet en skade. Emil Nielsen, Andreas Bjelland og Kristian Riis er også ukampdygtige. Til gengæld er Frederik Gytkjær klar igen. Er han på 100 procent, så starter han inde.

Karantæner
OB: Ingen. 
Lyngby Boldklyb: Ingen. 

Bud på startopstillinger
OB (4-2-3-1): Hansen - Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Adelgaard - Thrandarson, Gigovic - Tongya, Frøkjær, Minteh - Jebali. 
Lyngby (5-3-2): Kikkenborg - Gregor, Rømer, Hey, Jørgensen, Sørensen - Corlu, Winther, Westergaard - Kristensen, Gytkjær. 

Dom
Det er to hold i hver deres ende af selvtillidsskalaen, der brager sammen i Odense. Hjemmeholdet er på vej frem og har den bedste trup. Derfor venter der tre point til Fyns største klub - 3-1 til OB.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel