Superliga Anders Dehn

OB skal følge op på storsejr i top seks-brag

Foto: Getty Images

Der er vigtige point på spil i kampen om en plads i top 6, når Randers gæster Odense.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obrfc #sldk

Holdnyt:
OB:
Man kan dårligt forestille sig en bedre måde at gå på landskampspause end den måde, som OB gjorde: Holdet bankede Vejle 6-0 og sprang samtidig tilbage op i top 6.

Sejren var også tiltrængt, eftersom OB blot havde vundet en enkelt kamp siden sæsonpremieren, hvor man slog FC Midtjylland. Ganske vist var mange kampe også endt uafgjort, men det er som bekendt sejre, der for alvor rykker noget i tabellen.

Nu møder man så et af de hold, som ligger umiddelbart over OB i Superligaen. Fynboerne har fire point op til Randers på fjerdepladsen, og det siger sig selv, at der er stor forskel på, om det bliver til ét eller syv point efter runden.

OB måtte undvære Issam Jebali, Ryan Johnson Laursen, Moses Opondo og Kasper Larsen i seneste runde. De var heller ikke med, da reserverne spillede for halvanden uge siden. Det er dog uklart, præcis hvor mange af dem der stadig sidder ude. Mikkel Hyllegaard er langtidsskadet.

Randers FC:
Selv om Randers stadig ligger på fjerdepladsen og har fem point ned til den gale side af top 6-skillelinjen, er holdet faktisk inde i en periode, der efter dets egne høje standarder er halvdårlig: Pokalvinderne fra seneste sæson har kun vundet én af de seneste seks ligakampe.

Kampprogrammet har også været noget mere presset for Randers, end klubben er vant til. Den står midt i sit første europæiske gruppespil nogensinde, og de kampene mod Galatasaray, AZ og Cluj har formentlig ikke hjulpet på præstationerne hjemme i Superligaen, når truppen samtidig er smal af en gruppespilsdeltager at være.

Nu har Randers-spillerne til gengæld fået to ugers ro til både ben og hjerne, så der er basis for at levere en toppræstation mod OB. Pausen har dog ikke været lang til, at Marvin Egho og Joel Kabongo er blevet klar. De er fortsat ude med skader, mens Jesper Lauridsen heller ikke er med i truppen.

Til gengæld har Thomas Thomasberg udtaget de to unge kantspillere Filip Bundgaard og Karl Dreier Leth.

Karantæne:
OB: Emmanuel Sabbi
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Bernat – Mickelson, Andersen, Tverskov, Skjelvik – Thomasen, Thrandarson – Kløve, Frøkjær, Fenger – Kadrii

Randers FC (4-4-1-1): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kehinde, Berg Johnsen, Lauenborg, Tibbling – Hammershøy-Mistrati – Odey

Profilen:
Man må sige, at Stephen Odey har set spændende ud, efter han er kommet ind på Randers-holdet. Fem mål i syv kampe i alle turneringer er en mildest talt god start, og det tyder på, at Odey har tænkt sig at sætte sig på pladsen som førsteangriber.

Vidste du, at..:
Første gang Thomas Thomasberg og Andreas Alm stod over for hinanden som trænere, vandt førstnævntes Hobro-hold med 5-1 over sidstnævntes Vejle-hold. Siden har de mødt hinanden to gange. Begge opgør er endt 1-1.

Dom:
Det kunne meget vel gå hen og blive en tæt kamp. Der er også, som vi har beskrevet ovenfor, vigtige point på spil.

Vi tror dog, at Randers er lige præcis gode og veludhvilede nok til at tage en smal 1-0-sejr i Odense.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: