Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: OB - Silkeborg IF

Fynboerne står foran en skillevej. Skal man bevare optimismen i forhold til top seks, eller ender det med endnu en midtersæson på Fyn.

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obsif #sldk

Holdnyt
OB:
Fynboerne fik en god start på sæsonen, men senest tabte man på hjemmebane til Vejle Boldklub, der inden opgøret ikke havde fået et eneste point i Superligaen.

Dermed er opgøret mod Silkeborg IF enormt vigtig for Odense-klubben, der inden runden er nummer syv med otte point. Taber man, mister man kontakten med SIF og de øverste fire-fem hold i Superligaen. Omvendt vil en sejr holde OB'erne helt inde i kampen om sub-toppen.

Men OB går ind til kampen mod Silkeborg med skader i truppen. Sven Köhler og Tobias Slotsager er ude efter uheld, og det er to markante skikkelser, der må sidde ude for Andreas Alm.

Ude af kamptruppen er også Sauli Väisänen, den finske stopper, der blev hentet i sommer, 

Senest tankede man lidt selvtillid, da det blev til en sejr på 5-0 over Tune i pokalturneringen.

Silkeborg IF:
De startede lidt sløjt for Silkeborg IF, der efter de første fire runder i Superligaen havde fire point, men siden har Kent Nielsens tropper vundet tre kampe i streg og befinder sig nu i top seks. Man har blandt andet slået FCN og FCK - de to tophold.

Senest blev det til en sejr på 1-0 over Young Boys FD i pokalturneringen. Her fik flere rotationsspillere minutter, så en del i truppen har altså spillet kamp den seneste tid. 

Tonni Adamsen var blevet klar igen, efter han sad ude med en lammelse i ansigtet mod Hvidovre. Nu er han dog skadet i hånden og er ude af kamptruppen.

På den offensive midtbane må Kasper Kusk formentlig væbne sig med tålmodighed, da det er Callum McCowatt og Søren Tengstedt, der ventes at starte inde for SIF.

Karantæne
OB: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Hansen - Owusu, Paulsen, Helander, Adelgaard - Manneh, Mustafic - Selvén, Al Hajj, Horneman - Turay

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Østrøm - Mattsson, Brink, Klynge - Tengstedt, McCowatt - Lind

Dom:
Det plejer at være tætte opgør, når OB og Silkeborg IF er mødtes. Og det forventer vi igen. OB har vundet de sidste to gange. Denne gang deler de to mandskaber pointene mellem sig. 1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: