Optakt: OB - Viborg FF
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: OB - Viborg FF

Tipsbladet er her klar med optakten til mandagens Superliga-kamp i Odense.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #obvff #sldk

Holdnyt:
OB
Efter den store skuffelse mod Randers slog OB stærkt tilbage i sidste weekend, da fynboerne ganske uventet hentede en 2-1-sejr på Brøndby Stadion. 

Det var stærkt af Andreas Alms tropper at vende kampen, efter at man kom bagud kort inde i anden halvleg. OB scorede to flotte frispark i opgøret, hvor Alasana Manneh scorede på frispark, mens indskiftede Bashkim Kadrii i sidste sekund scorede det chokerende sejrsmål. 

Nu skal OB så forsøge at bygge videre på succesoplevelsen mod et Viborg-mandskab, der ikke ligefrem er kommet flyvende fra land i denne sæson. 

Martin Hansen missede Brøndby-kampen med en skade, og det er uvist, om målmanden bliver klar til mandag. 

Viborg
De lå længe med helt i toppen i sidste sæson, men Viborg er ikke kommet stærkt fra start i denne sæson, hvor Jacob Friis' mandskab står med et enkelt point efter de to første spillerunder. 

Efter 4-1-nederlaget til FC Nordsjælland var Viborg også tæt på at løbe ind i et hjemmebanenederlag til Lyngby, hvor klubben fra domkirkebyen var bagud med 2-0, inden man kom tilbage og fik 2-2 efter et kanonmål af Ibrahim Said. 

Lyngby-kampen bød på et par episoder med tvivlsomt forsvarsspil fra Viborg, der skal have rettet op, hvis man vil gøre sig forhåbninger om top 6. 

Viborg har siden sidste spillerunde sikret sig en interessant forstærkning i kantspilleren Serginho, som er hentet i Estoril, hvor Viborg også fandt Elias Achouri. Det er uvist, om portugiseren kan få debut mod OB. 

Jakob Vester, Zan Zalatel, Mads Lauritsen, og Martin Agnarsson sad ude med skader senest.

Karantæner:
OB: Ingen
Viborg: Ingen

Bud på startopstillinger: 
OB (4-2-3-1): Bernat - Owusu, Paulsen, Slotsager, Adelgaard - Manneh, Köhler - Tongya, Al-Hajj, Hornamn - Turay

Viborg (3-4-3): Lund -  Anyembe, Bürgy, Bonde - Gaaei, Westergaard, Grønning, Bundgaard - Junior, Ementa, Said

Dom:
Viborg har ikke set helt overbevisende ud i de første to runder, mens OB har hentet fire point. Fynboerne har også hjemmebanefordel, så buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til OB. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: