• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er rivalopgør i Jylland tirsdag aften, når Randers FC og AGF tørner sammen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Mikkel Redder 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcagf #sldk

Randers FC:
Kronjyderne kan efter nederlaget til FC Nordsjælland senest ikke længere nå de europæiske pladser, og Randers FC bliver enten nummer fem eller seks.

Dermed kan man også argumentere for, at Randers ikke har så meget at spille for i de sidste to runder, men det kommer helt sikkert ikke til at have nogen betydning tirsdag - AGF kan kronjyderne altid sætte sig op til at møde.

Randers FC har nu tabt fire kampe i træk, hvilket aldrig er prangende, men det hører naturligvis med til historien, at Rasmus Bertelsens tropper weekend efter weekend møder de bedste hold i Danmark. Randers har både slået Brøndby og FC København i slutspillet, så noget har der været at glæde sig over i Kronjylland.

Hjemmeholdet har meldt ud, at Tosin Kehinde, Jakob Ankersen, Adam Andersson, Aleksandar Stankovic, Nicolai Brock-Madsen og Carl Johansson forlader klubben efter denne sæson.

Sidstnævnte er tilbage fra karantæne i tirsdagens opgør, mens Frederik Lauenborg, Daniel Høegh, Mikkel Kallesøe og Tosin Kehinde er på skadeslisten. 

AGF:
Guldfesten er aflyst i Aarhus.

I et par uger nåede man at drømme om guld i Danmarks næststørste by, og det er lige præcis sådan, det også skal være, når man befandt sig i den position, som AGF gjorde, men nederlaget til FC København i Parken slukkede de århusianske gulddrømme.

Trist for AGF, men det ændrer ikke på, at det har været en flot sæson for Patrick Mortensen og Co., og nu er målet at vinde bronze. 

AGF råder over Superligaens bedste defensiv, så det var forbavsende, at FC København scorede fire gange på Jesper Hansen i seneste runde, men AGF er fortsat det mandskab, der har indkasseret færrest scoringer i denne sæson.

AGF var uden Mads Emil Madsen og Mikkel Duelund mod FC København, og de må begge betegnes som tvivlsomme til opgøret i Randers. Jelle Duin og Benjamin Hvidt er med sikkerhed ikke blevet klar.

Karantæner:
AGF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Johansson, Andersson, Kaastrup - Klysner, Enggaard, Johnsen, Nordli - Bundgaard, Odey

AGF (3-4-1-2): Hansen - Mølgaard, Bisseck, Tingager - Beijmo, Bjur, Poulsen, Links - Yakob, Anderson - Mortensen

Dom:
Det bliver sjældent målrigt, når de to rivaler krydser klinger, og det er også svært at finde argumenter for en målfest denne gang. Derfor gætter vi på en smal 2-1-sejr til gæsterne fra AGF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: