Superliga Victor Risager

Optakt: Randers FC - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København kan tage endnu et skridt mod guldet med en sejr over Randers FC, der er uden cheftræneren.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park Randers
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3+
Hashtag: #rfcfck #sldk

Holdnyt
Randers FC
Randers FC leverede et fint comeback mod AaB senest og kunne i en rum tid skimte en sejr, men Thomas Thomasbergs tropper måtte i sidste ende nøjes med et enkelt point.

Kronjyderne kan stadig drømme om at løbe med bronzemedaljerne, men det vil kræve et mirakel. Det vil nemlig kræve, at Randers vinder deres sidste to kampe meget stort, at Silkeborg IF taber deres to sidste kampe meget stort, og at AaB taber minimum en af deres sidste to kampe.

Mere realistisk er det at nå fjerdepladsen, hvor AaB aktuelt kun er to point foran med to kampe igen. Men at nå fjerdepladsen vil kræve en sejr fra Randers enten mod FCK søndag eller FC Midtjylland i sidste spillerunde.

Randers FC må fortsat undvære Marvin Egho, Joel Kabongo, Mikkel Kallesøe, Mattias Andersson og Alhaji Kamara, men har Stephen Odey tilbage fra karantæne. Simon Graves er i karantæne.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at kronjyderne må klare sig uden Thomas Thomasberg på sidelinjen. Han har valgt at deltage i sønnens konfirmation, og i stedet bliver det Rasmus Bertelsen, der styrer slagets gang for hjemmeholdet. 

FC København
Det er helt forståeligt, hvis FC København-fans sender en venlig tanke til Andreas Bruus og Brøndby IF i disse dage.

Efter at FC København selv gjorde, hvad de skulle og slog Silkeborg IF onsdag, kom deres blå-gule rivaler nemlig med et ordentligt slag til FC Midtjyllands guldhåb. Med det er Jess Thorups mandskab nu tre point foran “Ulvene” i toppen af Superligaen, mens københavnerne også har en bedre målscore med to kampe igen.

Fire point i sæsonens sidste to kampe vil derfor helt sikkert være nok til at sikre mesterskabet. Ja, endda kan tre point være nok på grund af målscoren. Og de første af de point kan FC København i Randers søndag.

FC København må undvære karantæneramte Kevin Diks og Nicolai Boilesen, mens Victor Kristiansen og Zeca fortsat er ude med skader. Til gengæld er både David Khocholava og Jens Stage klar igen. 

Karantæne
Randers FC: Simon Graves
FC København: Kevin Diks, Nicolai Boilesen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Piesinger, Andersson, Bundgaard - Ankersen, Lauenborg, Johnsen, Kehinde - Hammershøy-Mistrati, Odey

FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Vavro, Khocholava, Jelert - Falk, Lerager - Claesson, Biel, Johannesson - Haraldsson

Profilen:
Isak Bergmann Johannesson fik sin tredje startplads i Superligaen og sin første i Mesterskabsspillet, og han greb chancen ved at score to kasser. Det store islandske talent har også leveret flere fine indhop, og mon ikke han får endnu en startplads søndag.

Vidste du, at…:
Det bliver ikke Thomas Thomasberg, der dirigerer Randers FC i søndagens kamp. Cheftrænerens søn skal konfirmeres, og derfor overlades tøjlerne til assistenttræner Rasmus Bertelsen, der i foråret 2018 også var vikarierende træner i en periode.

Dom:
Randers FC tog sejren, da de to hold mødtes i Parken for nogle uger siden, men søndagens kamp er en helt anden situation. FC København kan næsten sikre mesterskabet med en sejr, og her tror vi ikke, at der går gummiben i den. Jess Thorups mandskab tager en 2-1-sejr. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: