• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - OB

Foto: Getty Images

Både Randers FC og OB kom godt fra land i første runde. Nu tørner de sammen i Kronjylland.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Jakob Sundberg 
På TV: Canal 9
Hashtag: #rfcob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Der kan ske meget i løbet af en sommerferie, men Randers FC lignede sig selv, da kronjyderne indledte sæsonen ude mod Vejle Boldklub. Thomas Thomasbergs mandskab vandt 2-0 i Nørreskoven og så bundsolide ud.

Randers FC skal forsøge at følge op på en sæson i fjor, hvor alt lykkedes. Det bliver svært, men det startede lovende, og det taler klart til Randers FC's fordel, at holdet fra sidste sæson er fuldstændig intakt.

Godt ser det også ud på skadesfronten, og derfor kan Thomas Thomasberg mere eller mindre vælge og vrage, hvor han har lyst. Der er heller ingen i karantæne hos kronjyderne.

Randers FC satser på at hente et par nye spillere inden transfervinduets lukning.

OB:
Andreas Alm kunne ikke have ønsket sig en bedre start som OB-træner.

Fynboerne vandt 2-1 ude over FC Midtjylland, og det er én af de skalpe, der virkelig betyder noget, og som for alvor kan give et løft. Jørgen Skjelviks sejrsmål direkte på hjørnespark var noget særpræget, men at OB vandt i Herning var fuldt fortjent.

Den svenske cheftræner stillede op i noget, der lignede en 4-2-3-1-formation i sin debutkamp, og det var ikke nyt for OB-spillerne. Det spillede de også mange gange under Jakob Michelsen.

OB må undvære Jeppe Tverskov og Mikkel Hyllegaard mod Randers FC. .

Karantæner:
Randers FC: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Piesinger, Graves, Kopplin - Kehinde, Mistrati, Johnsen, Greve - Egho, Kamara

OB (4-2-3-1): Christensen - Östrom, Juel Andersen, Larsen, Skjelvik - Thomasen, Thrandarson - Sabbi, Jebali, Kløve - Kadrii

Profilen:
Alhaji Kamara er tilbage for Randers efter en skadesplaget afslutning på sidste sæson, og angriberens tilstedeværelse klæder virkelig kronjyderne. Mod Vejle scorede han et enkelt mål og kom frem til et hav af chancer. Han bliver en meget stor mundfuld for OB-spillerne.

Vidste du, at..:
Selv om OB vandt 2-1 over FC Midtjylland, var fynboerne det hold med færrest succesfulde pasninger i første runde. 61,9 procent af OB's afleveringer ramte en medspiller, og det var færrest af alle 12 hold i Superligaen. Til gengæld var 51,4 procent af afleveringerne fremradrettede - det var flest af alle Superliga-hold. 

Dom:
Der er altid tæt, når Randers FC og OB tørner sammen. Hvis det ikke ender uafgjort, ender det med en smal sejr på et mål til et af holdene - sådan er det gået otte af de seneste ni gange. Tit er det hjemmeholdet, der trækker det længste strå, og vi tror også mest på Randers FC, der vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: