Superliga Anders Dehn

Coronaramte Randers tager imod bundholdet

Foto: Getty Images

Vejle har ikke vundet over Randers i mere end 15 år. Nu er chancen der igen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcvb #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Pokalvinderne kæmper en indædt kamp med AaB om tredjepladsen. De to hold ligger side om side, efter de spillede 1-1 før landskampspausen.

Derudover presses Randers bagfra. Brøndby IF er kun ét point efter, og Silkeborg IF er to. Der er dog et lille spring på seks point ned til AGF uden for top 6.

Holdet har på det seneste måttet undvære Joel Kabongo og Simon Graves, som har døjet med skader. Førstnævnte kommer først i kamp igen i til næste år.

Til gengæld er der især i angrebet hård kamp om pladserne, efter Alhaji Kamara og Marvin Egho er blevet deres skader kvit. Stephen Odey vandt prisen som Månedens Spiller i Superligaen i oktober.

Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde er ude af opgøret, efter begge spillere er testede positive for covid-19.

Vejle Boldklub:
Vejle ligger stadig allersidst i Superligaen, men det ser trods alt bedre ud nu, end det har gjort længe. Holdet vandt 3-1 over SønderjyskE, som ligger på 11. pladsen, før landskampspausen, hvilket var sæsonens blot anden sejr – og sejr nummer to i de tre seneste kampe.

Det må immervæk give en smule tro på, at VB kan overleve, men det ser stadig svært ud. Der er ganske vist kun ét point op til SønderjyskE, men det er FC Nordsjælland på den rigtige side af nedrykningsstregen, der er relevant. VB har syv point derop.

Cheftræner Peter Sørensen kan glæde sig over, at Arbnor Mucolli vendte tilbage fra sin skadespausen i sejren over SønderjyskE for to uger siden. Han scorede endda holdets første mål. Også den tidligere topscorer Dominic Vinicius gjorde comeback i den kamp.

Sørensen er til gengæld i bekneb i midterforsvaret, da både Denis Kolinger og Manjrekar James har karantæne. Heldigvis for Vejle er Jerome Opoku færdig med at afsone sin karantæne.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Vejle Boldklub:  Denis Kolinger, Manjrekar James

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Bundgaard – Ankersen, Lauenborg, Berg Johnsen, Tibbling – Odey, Kamara

Vejle Boldklub (4-4-2): Grytebust – Mølgaard, Opoku, Davidsen, Heron – Mucolli, Hansson, Ezatolaho, Engel – Sousa, Ponce

Profilen:
Jerome Opoku fik direkte rødt i sin seneste Superliga-kamp, da han slog/daskede/skubbede Brøndbys Christian Cappis i halsen. Nu er han Vejles eneste naturlige midterforsvarer i kampen mod Randers, så han får en vigtig opgave med at holde sammen på defensiven.

Vidste du, at..:
Randers og Vejle har blot mødt hinanden 13 gange i historien, og VB har kun vundet en enkelt gang. Det var tilbage i 2006, da Ulrik Balling scorede kampens eneste mål.

Dom:
Randers ville under alle omstændigheder være favorit i den her kamp alene på baggrund af, hvordan de to hold har præsteret i sæsonen. Det indtryk bliver kun forstærket af, at VB mangler sine to førstevalg i midterforsvaret.

Når man samtidig står over for ligaens varmeste angriber og Månedens Spiller i oktober, så skal det give problemer. Randers vinder 2-0 - trods coronaproblemerne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: