• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Optakt: Randers FC - Viborg FF

Foto: Getty Images

Kan Viborg holde medaljedrømmen i live, når klubben fra domkirkebyen gæster Randers?

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag kl. 19.00
Spilested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #rfcvff #sldk

Holdnyt:
Randers FC
Efter 4-0-sejren ude mod Brøndby er Randers kommet ned på jorden igen med to 3-1-nederlag til henholdsvis Viborg og Brøndby. 

I den seneste spillerunde var kampen reelt tabt, da man allerede ved pausen var bagud med 3-0 til Brøndby på hjemmebane. 

Med fire spillerunder er der dermed ikke det helt store at spille for for Randers, der er seks point fra medaljepladserne. 

Inden de seneste to nederlag havde den nye cheftræner Rasmus Bertelsen ellers sikret Randers en fin start på Mesterskabsspillet, blandt andet med en sejr over FC København. 

Randers må undvære de skadede Daniel Høegh, Frederik Lauenborg og Adam Andersson. Til kampen mod Viborg må hjemmeholdet også undvære Hugo Andersson, der afsoner karantæne. Spørgsmålet er, om man rykker en back i midterforsvaret ved siden af Carl Johansson, eller om man sætter Lasse Berg Johnsen ned.

Viborg FF
Jacob Friis' mandskab har imponeret voldsomt i denne sæson, men i den seneste spillerunde blev Viborg sat alvorligt til vægs i Aarhus, hvor AGF hentede en sikker 3-0-sejr. 

Viborg, der længe har været set som en dark horse til guldet, er dermed nu gledet ned på fjerdepladsen i Superliga-tabellen, idet man har en dårligere målscore end AGF. 

Der er dermed brug for tre point mod Randers, hvis Viborg skal holde liv i drømmen om guld eller i hvert fald medaljer.

Jacob Friis valgte til AGF-kampen at sende Elias Achouri ud på bænken, efter at den ellers formstærke tuneser forud for opgøret var kommet for sent til et taktikmøde. Man må formode, at Achouri, der har scoret seks Superliga-mål i foråret, er tilbage i startopstillingen mod Randers. 

Til gengæld er Viborg uden forsvarsprofilen Nicolas Bürgy, der sidder ude med karantæne. Mads Lauritsen, Nils Mortimer, Martin Agnarsson og Zan Zalatel er ude med skader. Også her er der altså store problemer i midterforsvaret, der kan ende med at blive besat af Daniel Anyembe og Jeppe Grønning.

Karantæner:
Randers FC: Hugo Andersson
Viborg FF: Nicolas Bürgy

Bud på startopstillinger: 
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Kopplin, Johansson, Kaastrup - Klysner, Johnsen, Enggård, Kehinde - Odey, Bundgaard 

Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Anyembe, Grønning, Bundgaard - Bonde, Westergaard, Leemans - Said, Junior, Achouri

Dom: 
Viborg har mest at spille for, og buddet herfra lyder, at gæsterne trækker det længste strå i en ellers jævnbyrdig kamp. 2-1 til Viborg. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: