• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - AaB

Foto: Getty Images

Der venter en spændende kamp mellem Superligaens bundhold og et hold, der kæmper for at komme med i top Mesterskabsspillet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sifaab #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
De ligger sidst i Superligaen, og set fra denne stol er Silkeborg IF ikke blevet forstærket i transfervinduet. Klubben fra Søhøjlandet har mistet Ronnie Schwartz, der scorede 12 gange i efteråret, og erstattet ham med en målløs brasilianer i Junior Brumado, der efter et år i Danmark fortsat ikke har scoret. Samtidig har man mister anføreren og viceanføreren - Dennis Flinta og Simon Skou Jakobsen - og sagt farvel til lejesvenden Mathias Hebo Rasmussen.

Ind er kommet Vegard Moberg fra Norge, Mark Brinch fra nedrykningsrivalerne Esbjerg fB samt hollandske Kees Luijckx, der nok har et godt niveau, men ikke har den fart, Kent Nielsen tidligere har efterspurgt i forsvarsspillerne, så SIF kan skubbe bagkæden højt frem.

Derfor er der mange spørgsmål for SIF, der går ind til foråret som en kæmpe nedrykningsfavorit. I en sæson med tre nedrykkere er det svært at se, hvordan SIF skal kunne overleve - det kræver masser af point, og SIF har formentlig bare 12 kampe til at hente de point i, da de første to hold rykker ud efter 12 runder i foråret. Kan man få nok point til at slutte på tredjepladsen i gruppespillet, ender man med at spille playoff om overlevelse med den andens puljes treer.

SIlkeborg slog FC Midtjylland i første testkamp, men har tabt tre kampe i streg. Heller ikke i opstarten er der kommet styr på forsvarsdelen - man har lukket mål ind i alle kampe, og efter tre gange 45 minutter mod Linz havde det østrigske mandskab scoret seks gange.

Kent Nielsen er uden en stribe skadede folk. Hverken Gustav Dahl, Magnus Mattsson eller sommerindkøbet Milan Massop, der fortsat ikke har spillet, kan spille opgøret mod AaB. Ude er også Shkodran Maholli og Sebastian Jørgensen - samt 17-årige Alexander Lind på grund af skader.

AaB:
Nordjyderne ligger før foråret i Superligaen på den vigtige sjetteplads, der efter 26 runder i Superligaen giver adgang til mesterskabsspillet, men det er tæt omkring de top seks-placeringer, hvor AaB bare har et enkelt point ned til OB på niendepladsen. Klubben fra Aalborg har klaret sig ret godt i testkampene, hvor det blandt andet er blevet til sejre over AGF og IFK Göteborg. Senest vandt man med 3-0 over Vendsyssel FF.

Jacob Friis' mandskab har brugt vinteren på at sige farvel til midtbanespiller Oliver Abildgaard, der er blevet udlejet til Rubin Kazan, og så har man lavet et stort salg i form af Mikkel Kaufmann, der er solgt til FC København. Pengene har man dog valgt at holde på, og således har Friis ikke fået nye spillere ind.

Dermed får de unge muligheden for at vise sig frem, og de skal læne sig op ad rutinerede folk som Lucas Andersen.

Interessant bliver det, at Kasper Kusk eftersigende skal spille den forreste angriber for AaB - det gjorde han i sidste testkamp mod Vendsyssel med van Weert og Lucas Andersen ved sin side, og Kusk stod for to scoringer.

En af dem, der kan få en vigtig rolle i foråret, er Jores Okore, men han må vente en uges tid på at komme i aktion for sit mandskab, da han sidder over i kampen mod Silkeborg på grund af karantæne. Han er også skadet, men der er ikke meldinger, om den skade er alvorlig.

 Patrick Kristensen, Malthe Højholt, Lukas Klitten og Kasper Pedersen er alle ude på grund af skades-problemer.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AaB: Jores Okore

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Luijckx, Hagelskjær, Møller - Lesniak - Vallys, Moberg, Madsen, Okkels - Brumado

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Thelander, Ross, Ahlmann - Christensen, Fossum, Olsen - van Weert, Kusk, Andersen

Profilen:
Junior Brumado kommer i fokus for Silkeborg IF. Midtjyderne skal ganske enkelt bruge scoringer fra brasilianeren. Angriberen har fortsat sit første Superliga-mål til gode, men de skal bruge mål fra Brumado i Silkeborg. Ellers er der ingen chance for overlevelse, da han er hentet som erstatning for Ronnie Schwartz, der er smuttet til Midtjylland efter 12 scoringer i denne sæson.

Vidste du, at..:
AaB er faktisk et af de få hold, Silkeborg traditionelt set har et fint tag i, når holdene mødes i Silkeborg. Hjemmeholdet har bare tabt et af de seneste 11 møder med AaB i Silkeborg, mens det er blevet til seks Silkeborg-sejre i de seneste 11 hjemmekampe mod AaB. Det er måske den statistik, der skal give SIF forhåbninger, for holdet har desperat brug for point i nedrykningskampen.

Dom:
Det tegner til at blive et vanskeligt opgør for Silkeborg IF, der er ramt af skader og formentlig også usikkerhed efter et dårligt efterår. AaB har omvendt mistet et par gode spillere, men ellers er det samme stamme, der skal sikre holdet en plads i top seks.

Mens Silkeborg forsøger at få styr på forsvaret, efter Kees Luijckx er kommet til, og man forsøger at få styr på angrebet, efter Ronnie Schwartz er blevet solgt, har AaB kunnet arbejde videre og bygge på.

Det forventer vi også bliver afgørende - specielt fordi der ikke har været meget i Silkeborgs testkampe, der har givet indikation af, at klubben er kommet styrket ud af transfervinduet.

AaB vinder opgøret med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Brøndby IF tog flot skalp i Portugal: Slog suveræne tjekkere

Læs også:Surt show for Silkeborg: Tabte generalprøve til NordicBet Liga-hold

Læs også:Tidligere Superliga-profil: Det hele startede med ingen spilletid under Kuhn

Læs også:FCM har hægtet Brøndby af: Her er Superliga-klubbernes spillerbudget

Læs også:Alt om FC Midtjylland: Topholdet har lavet store indkøb i jagten på guldet