Superliga

Optakt: Silkeborg IF - FC Midtjylland

Lige lokalopgør venter i Silkeborg.

Status:
For lidt over halvandet år siden pillede Silkeborg IF deres lokalrivaler FC Midtjylland fra hinanden i Silkeborg og skød dermed for alvor en sportslig krise i gang hos FCM, der kort tid senere fyrede daværende cheftræner Thomas Thomasberg. Krise bliver der næppe i FC Midtjylland igen med et nederlag, men Silkeborg vil utvivlsomt gerne irritere naboen.

I sidste weekend var spørgsmålet, om SIF kunne stå distancen i Brøndby uden Jim Larsen i midtforsvaret. Det kunne Silkeborg på fornem vis og på trods af at have spillet det meste af kampen i undertal.

I denne weekend mangler Rajko Lekic endnu en gang, og muligvis for sidste gang, da han står foran et skifte til New England Revolution og ikke er med for at undgå en dårligt timet skade. Men SIF viste i undertal mod Brøndby, at der er rigelig med fysik og løbekapacitet på holdet, og det bliver der brug for mod FC Midtjylland, der billedligt talt har en flok Duracell-kaniner på midtbanen. Den opgave skal SIF klare uden Martin Ørnskov, der har karantæne efter sit røde kort i Brøndby. Jesper Bech var tilbage som indskifter mod Brøndby og er i spil til startopstillingen mod FCM.

Gæsterne fra Midt- og Vestjylland kommer uden langtidsskadede Erik Sviatchenko, mens Jesper Juelsgård slipper for karantæne efter at dommer Michael Tykgaard rapporterede, at hans udvisning af FCM-backen mod Lyngby var forkert. Sylvester Igboun er tilbage fra karantæne og spiller sandsynligvis oppe foran i stedet for Ken Fagerberg, der var vikar mod Lyngby.

Jesper Bøge, der kom ind i Lyngby-kampen og fik en forstærkning i 2. halvleg af det opgør, er heller ikke med.

Profil:
FC Midtjyllands Rilwan Hassan mangler stadig at træffe bedre beslutninger og se spillet, men i de første fire runder har Hassan vist prøver på fremragende gennembrudskraft og en speed, som vil volde Silkeborg problemer, med mindre der sidder en SIF'er i fødderne på Hassan hver gang, han får bolden.

Dom:
FC Midtjylland skal op og vinde for at hænge på i sølvkampen, mens SIF kan nøjes med et point og vil spille på kontra. Det ender 1-1.

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-4-1-1): Heinze - Flinta, Holst Rasmussen, Jacobsen, Poulsen - Svensson, Hansen, Mikkelsen, Petersen - Holst - Saag

Skader: Huldgaard, Falkenberg
Karantæner: Ørnskov

FC Midtjylland (4-4-2): Lössl – Sivebæk, Albrechtsen, Bak Nielsen, Juelsgård – Albæk, Uzochukwu, Poulsen, Hassan – Thygesen, Igboun

Skader: Sviatchenko, Bøge
Karantæner: Ingen