• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

To hold der spiller på et kunstigt underlag mødes søndag eftermiddag i Silkeborg.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siffcn #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Selv om de er oprykkere, bliver midtjyderne ved med at hente point, og senest blev det til tre point, da Kent Nielsens hold gæstede Vejle Boldklub. Dermed står SIF før runden noteret for 14 point efter 10 kampe, og der er 12 point ned til Vejle på sidstepladsen og seks til SønderjyskE, der er næstsidst.

Nu venter så et interessant opgør, hvor SIF ikke har den store fordel af underlaget, for FC Nordsjælland er også vant til kunstgræs og hurtigt spil. 

Hjemmeholdet har enkelte skader at slås med, da reservemålmand Oscar Hedvall er skadet, ligesom Mads Kaalund, Gustav Marcussen og Andreas Oggesenigen også er ude

Til gengæld er Nicklas Røjkjær tilbage i kamptruppen - det samme gælder for André Calisir, der var syg mod. 

Alexander Lind spiller ikke igen i dette efterår.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersen og FC Nordsjælland fik en snitter i sidste uge, hvor man tabte med 1-5 til FC København på hjemmebane. Efter en god start på Superliga-sæsonen har resultaterne ikke været så gode på det sidste. Fire nederlag i streg er det blevet til.

Nu er der så en mulighed for at få skibet tilbage på rette kurs, og normalt klarer FC Nordsjælland sig da også godt, når modstanderen er Silkeborg IF. Der er aktuelt et enkelt points forskel mellem de to hold, der før runden begge er at finde i top seks.

FC Nordsjælland kommer til opgøret uden den langtidsskadede amerikaner Jonathan Amon, og så måtte førstekeeper Eduardo Dos Santos Haesler også sidde over senest, da han blev ramt af en bold i hovedet i opvarmningen til kampen mod FCK. Han bør være tilbage i buret mod SIF.

Karantæne:
Silkeborg IF
: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Dahl - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

FC Nordsjælland (3-4-1-2): Dos Santos - Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Kofod Andersen, Francis, Frese - Diomande - Coulibaly, Schjelderup

Profilen:
Nicolai Larsen har vist sig at være en af Superligaens bedste indkøb denne sommer. Den rutinerede keeper vendte retur til Danmark efter et ophold i Frankrig, og han er blevet en sikker sidste skanse i SIF og kan fremvise tre clean sheets i denne sæson. Der er kun gået 11 mål ind i 10 kampe på Nicolai Larsen.

Vidste du, at..:
16 Superliga-kampe i træk mellem de mandskaber er ikke endt med en sejr til Silkeborg. Derfor skal man 11 år tilbage for at finde seneste SIF-sejr. FC Nordsjælland har vundet 12 af de seneste 16, hvoraf fire altså er endt uden vinder.

Dom:
Det tegner til at blive et spændende opgør mellem to velspillende hold. SIF har vist, at det bestemt har niveau til at spille med i Superligaen denne gang - sådan har det ikke altid været, når midtjyderne er kommet op.

FC Nordsjælland har tabt fire opgør i træk i Superligaen og har brug for at vise noget i kampen mod Silkeborg.

Vi forventer et underholde opgør, og vi tror på en del mål. 2-2 i Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020