• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: SønderjyskE - AaB

Foto: Getty Images

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab SønderjyskE, der søndag får besøg af AaB.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjeaab #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Øv, SønderjyskE. Håbet levede en halv times tid for de danske pokalvindere, der spillede friskt til i opgøret mod Viktoria Plzen i Europa League-kvalifikationen og skabte muligheder torsdag aften, men et tyndt straffespark til Plzen satte hjemmeholdet i gang.

Og da der ved pausen stod 2-0, var opgøret reelt forbi. Det endte 3-0 til Viktoria Plzen. Det var ellers ikke, fordi danskerne var uden muligheder. Offensivt var man nærgående men savnede marginaler, og defensivt begik man lidt for store fejl, som da målmand Lawrence Thomas tabte et ufarligt indlæg og siden - ifølge dommeren - begik straffespark, da han forsøgte at redde bolden, der var dumpet ned foran en modstander. Det var dyre internationale lærepenge.

Nu skifter fokus så til Superligaen for Glen Riddersholms tropper, hvor man vandt i åbningsrunden med 2-0 over FC Midtjylland og siden tabte med 1-4 ude mod Vejle.

Rilwan Hassan måtte udgå skadet af ogpøret mod Viktoria Plzen, og han må også melde afbud til kampen mod AaB ligesom holdkammerat Marc Pedersen. Nicolai Flø er ligeledes ude på grund af sygdom.

Jeppe Simonsen er tilbage efter en længerevarende skadespause.

AaB:
De har fortsat til gode at lukke mål ind i AaB, og det fortæller en historie om et hold, der har haft stor fokus på defensiven og presspillet. Efter at have spillet 0-0 ude mod Lyngby i første runde, vandt man senest med 1-0 over AC Horsens. Fælles for de to kampe var, at man sådan set skabte rigeligt med muligheder til at vinde.

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - FC København

Nu har man fire point og et godt defensivt udgangspunkt, som i øvrigt følger den tendens, man så fra holdet i mesterskabsspillet mod slutningen af sidste sæson.

Lucas Andersen fik comeback senest, men han starter formentlig ikke inde i opgøret, da man kan spille den sikkert med ham. Kasper Pedersen og Rasmus Thelander har været skadet i de første par runder og er heller ikke blevet klar til søndagens opgør.

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
AaB: Tim Prica

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-3): Thomas - Gartenmann, Kanstrup, Banggaard - Bah, Albæk, Ekani, Dal Hende - Eskesen, Jacobsen, Absalosen

AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Granli, Ross - Pallesen, Ferreira, Fossum, Ahlmann - Kusk, van Weert, Børsting

Profilen:
Anders K. Jacobsen fejrede store triumfer med AaB, da han spillede i klubben, men han har også gjort ondt på nordjyderne. For eksempel i pokalfinalen, der blev spillet 1. juli, hvor han satte begge SønderjyskE's mål ind i sejren på 2-0. 

Vidste du, at..:
AaB er en af de modstandere, SønderjyskE har det sværest imod på Sydbank Park. Haderslev-klubben har tabt fem af de seneste syv hjemmekampe mod AaB, mens de to, AaB ikke har vundet, er endt uafgjort.

Læs også:Den vildeste karriere: PL som 16-årig, arbejde på byggeplads og nu Superliga

Dom:
Hvor trætte ben er der i SønderjyskE efter kampen i Tjekkiet torsdag aften? Det vil vise sig, når AaB kommer på besøg. Nordjyderne er omvendt godt kørende og er lige nu et hold, der er svært at slå.

Det tegner umiddelbart til at blive en målfattig kamp, for de to hold er normalt ganske gode til at holde modstanderne fra store chancer.

Vi tror, at de mærker de tunge ben i Haderslev, og at det bliver AaB's fordel. 1-0 til AaB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Kæmpe tilbud: Se SønderjyskE - AaB og Brøndby - AC Horsens med Dplay

Læs også:AC Horsens holder lille dør på klem for tidligere FCK-spiller

Læs også:Endnu et trofæ til Bayern i europæisk finale

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020