• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Vejle Boldklub - FC København

Foto: Getty Images

Vejles oprykkere skal for alvor teste niveauet mod FC København.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #vbfck #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:

Før tredje runde er Vejle Boldklub det mest scorende hold i Superligaen, og det er naturligvis værd at tage med for Constantin Galca og co., der i seneste runde vandt hele 4-1 over SønderjyskE's pokalvindere.

Søndag får vejlenserne for alvor at mærke, at Superligaen er tilbage i byen, når FC København kommer på besøg.

Mens Vejle kan glæde sig over de mange mål, må klubben samtidig notere sig, at man også er et af to hold, der har lukket flest mål ind i de første to kampe. Fem mål er blevet indkasseret, men VB deler trods alt sidstepladsen på den liste. Med hvem? FC København!

Der har været gang i svingdøren i Nørreskoven i ugen op til FCK-kampen. Vejle har forstærket sig med franskmanden Kevin Yamga, mens forsvarsspiller Arlind Ajeti er vendt retur til Italien. 

Anfører Jacob Schoop og Viljormur Davidsen er ude af opgøret på grund af skader, men Tobias Mølgaard er omvendt tilbage i kamptruppen, og nyerhvervelsen Luis Henrique kan få sin debut.

FC København:
Ståle Solbakkens mandskab går benhårdt efter at vippe FC Midtjylland af piden og tage tronen tilbage i dansk fodbold. Efter to runder er FC København på næstsidstepaldsen med nul point.

Det kan man kalde en elendig sæsonstart, og presset er derfor massivt på københavnerne forud for søndagens opgør.

Læs også:AaB-boss lavede millionhandel med Brøndby: Det var jo en stor transfer

2020 har generelt været et dårligt år i Superliga-regi for FC København, men klubben har gjort det godt i Europa, og det er trods alt solstråler gennem nogle sorte skyer. Torsdag vandt FCK også i Europa, da det blev 3-0 over Piast Gliwice.

På papiret ligner det en sikker sejr, men historien er en anden. Særligt i anden halvleg vadede polakkerne i chancer, og havde FCK været oppe mod en bedre modstander, var det gået skævt. Noget er galt i FCK i øjeblikket.

Mod Piast Gliwice måtte Ragnar Sigurdsson udgå med noget, der lignede en skade, men han er med i truppen til Vejle-kampen. Det samme er Nicolai Boilesen og nyindkøbte Peter Ankersen.

Nicolaj Thomsen er fortsat ude, og det samme er Andreas Bjelland. Rasmus Falk og Jens Stage er også blevet skadet og sidder over.

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
FC København: Ingen 

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen - Gundelund, Greve, Ojala, Amundsen - Ezzatollahi, Hetemi - Mucolli, Montiel, Sousa - Faghir

FC København (4-4-2): Johnsson - Bartolec, Nelsson, Sigurdsson, Bengtsson - Biel, Zeca, Mudrazija, Fischer - Wind, Wilczek

Profilen:
Arbnor Mucolli startede ude i Vejles seneste kamp mod SønderjyskE. Det gør han formentlig ikke søndag aften. På et kvarter mod SønderjyskE scorede stortalentet to gange, og særligt det andet mål var bemærkelsesværdigt. FC Københavns forsvar er ikke det hurtigste i verden, og de kan sagtens få store problemer mod Mucolli.

Vidste du, at..:
Den på papiret mest bemærkelsesværdige kamp mellem de to mandskaber fandt sted i Vejle lige efter årtunsindskiftet. Dengang vandt FC København hele 7-2 i Nørreskoven, og sådan lignede det ikke, at det skulle gå, da der kun stod 2-0 ved pausen. Harald Brattbakk lavede hattrick for FCK i storsejren.

Læs også:Ståle om tidligere FCK-profil: Vi har brug for typer som ham

Dom:
FC København møder en oprykker få dage før, at de spiller en meget vigtig europæisk kamp. I "gamle" dage var det ensbetydende med, at FCK havde kørt en stille og rolig 2-0-sejr hjem uden at anstrenge sig mere end nødvendigt.

Den tid er forbi. I hvert fald for en stund.

FCK skal helt sikkert nok få sin sag for mod Vejle, der ikke har nogen grund til at frygte de danske vicemestre. Vi spår en underholdene kamp i Nørreskoven, og overraskelsen lurer. Vejle vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FC København skal møde kroater i Europa League

Læs også:Mikkel Kirkeskov efter nederlag til FCK: Giver ikke meget væk

Læs også:Jonas Wind om brandvarm Wilczek: Ikke så ringe endda

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020