Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF
2016-03-20 10:01

Nummer tre og nummer fire i Superligaen mødes i Haderslev om retten til at være førsteudfordrer til FC København.

Kampfakta:
Spillested: Sydbank Park
Dommer: Lars Christoffersen
Kampstart: Søndag klokken 12.00
På tv: TV3 Sport 1
Twitter: #sjefcm #sldk
 
Holdnyt:
 
SønderjyskE:
Efterhånden er de også ved at have erkendt i klubben, der har til huse i Haderslev, at nedrykning ikke er et tema i denne sæson, hvor SønderjyskE før 22. spillerunde er at finde på 2. pladsen i Superligaen - ni point efter FC København, der fører.

Og derfor har træner Jakob Michelsen sat nye mål for holdet, og de mål hedder nu, at klubben skal have 45 point. Aktuelt står SønderjyskE på 36, så det er helt bestemt et realistisk mål med 12 kampe igen af sæsonen.

SønderjyskE er som bekendt uden Troels Kløve, der er færdig for sæsonen, mens Janus Drachmann, der som Kløve kom fra Horsens til SønderjyskE før sæsonen, er ude med karantæne. Andreas Oggesen og Søren Muusmann har småskavanker og er ude mod FC Midtjylland, mens også Casper Olesen og Jeppe Simonsen.

FC Midtjylland:
Jess Thorups tropper kom tilbage og fik for første gang i lang tid en sejr at lune sig på, da det mandag blev til 3-0 hjemme over Hobro IK. Nu venter så et SønderjyskE-hold, der kommer til at udfordre FCM på mange parametre, ikke mindst fysisk og i duelspillet.

FC Midtjylland er uden André Rømer, der så rødt mod FC Nordsjælland, og ude er også Johan Dahlin, der døjer med et springerknæ, mens Jim Møller-Larsen fortsat er knæskadet. Petter Andersson er færdig for resten af sæsonen, og dermed bliver det interessant at se, hvordan Jess Thorup blandet kortene. Kristian Bak blev udtaget til FCM's trup mod Hobro, men blev siet fra til sidst.

Træneren kan vælge at gå med en startopstilling, der forsøger at udspille SønderjyskE, eller han kan vælge at gå efter at matche SønderjyskE's fysik og power.

Karantæne:
SønderjyskE: Janus Drachmann
FC Midtjylland: André Rømer

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE:

SønderjyskE (4-1-4-1): Skender - Pedersen, Kanstrup, Luijckx, Pereira - Guira - Dal Hende, Kroon, Madsen, Absalonsen - Bechmann

FC Midtjylland:

FC Midtjylland (4-1-4-1): Andersen - Nissen, Hansen, Bodurov, Novak - Sparv - Kadlec, Poulsen, Hassan, Sisto - Pusic

Profilen:
Adama Guira har udviklet sig til en sand profil for SønderjyskE og for Superligaen. Ofte lidt overset, fordi han ikke spiller for en større klub - no offence, Sønderjyske - og mod FC Midtjylland kan han få en vigtig rolle med at slå FC Midtjyllands spil i stykker. FCM har mange spillere, der gør det godt i mellemrummet, blandt andet Pione Sisto, Rilwan Hassan og Vaclav Kadlec, og det kan blive Guiras opgave at forstyrre FCM's spil. Specielt nu, hvor Janus Drachmann sidder ude med karantæne.

Vidste du, at..:
Unge Mikkel Duelund scorede sit første Superliga-mål, da han gjorde det til 1-0 - sidst de to klubber mødtes i Haderslev tilbage i juli. Dengang stjal FC Midtjylland de tre point med en sejr på 2-1, hvor klubben reelt stillede med et reservespækket hold og var under pres i hele kampen. Dengang scorede Morten 'Duncan' Rasmussen til 2-1 med 17 minutter igen af opgøret.

Dom:
Det bliver et opgør, hvor der er flere scenarier i spil. Kommer det flotte spil til at trumfe, vinder FC Midtjylland kampen, men omvendt har det tidligere vist sig, at SønderjyskE er dygtige til at tiltvinge sig kampen på de sønderjyske præmisser. Det sidste er det mest sandsynlige scenarie, og så er det en helt åben kamp, hvor dødbolde og tilfældigheder bliver afgørende. SønderjyskE kan fint leve med et point, mens FC Midtjylland måske kan det samme, selv om klubben i efterårssæsonen tog en heldig 2-1 sejr i Haderslev. 1-1 er buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO