• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Vejle Boldklub - AaB

Foto: Getty Images

25. runde indledes i Nørreskoven, hvor Vejle Boldklub har besøg af AaB.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #vbaab

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
24. runde formede sig perfekt for Vejles vedkommende.

Fredag besejrede oprykkerne OB med 1-0, og mandag stjal AaB et enkelt point mod Lyngby Boldklub. Dermed har Constantin Galcas mandskab fået en smule luft til de to hold under nedrykningsstregen efter de to første runder i slutspillet.

Som Lyngby er spillende i øjeblikket, er der dog ingen grund til at hvile på laurbærene i Nørreskoven.

Vejle Boldklub må formentlig fortsat undvære angrebskometen Wahid Faghir, der vendte skadet hjem til Danmark fra U21-EM. Også Thomas Gundelund er på skadeslisten.

Forsvarsspilleren Juhani Ojala vender tilbage efter to kampes karantæne.

AaB:
Nordjyderne er lige nu på den syvendeplads, der giver adgang til en kamp om Europa, men det er ikke, fordi man er blæst bagover af AaB, der har hentet fire point i de første to slutspilskampe.

I det seneste opgør mod Lyngby udlignede Iver Fossum til 2-2 direkte på frispark i det 95. minut. De Kongeblå havde bestemt fortjent at vinde den kamp.

Cheftræner Marti Cifuentes er i de seneste par kampe gået væk fra den 4-2-3-1-formation, han normalt tyer til, og i stedet har AaB i slutspillet stillet op, som man så det under Jacob Friis med tre angribere - dog er det værd at bemærke, at AaB har spillet formationen uden en fuldblods angriber i midten. Den rolle har været udfyldt af Iver Fossum.

Lucas Andersen er tilbage i kamptruppen og kan altså få sine første minutter i 2021. Daniel Granli er ude, mens Oscar Hiljemark er nogle uger fra at blive klar. 

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-1-2-3): Brunst - Mølgaard, Ojala, Kolinger, Bengtsson - Ramadani - Schoop, Ezatolahi - Sousa, Ekitike, Engel

AaB (3-4-3): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Christensen, Ferreira, Ahlmann - Kusk, Fossum, Samuelsen

Profilen:
Tobias Mølgaard har været i forrygende form i de seneste par kampe for Vejle Boldklub, og det er svært ikke at forestille sig, at han kun er i Nørreskoven på lånt tid. Kan højrebacken holde niveauet i den resterende del af sæsonen, kan han godt glæde sig til det kommende transfervindue. 

Vidste du, at..:
Alexander Brunst har i sine første 11 Superliga-kampe for Vejle holdt buret rent i de syv. Aldrig før har en ny keeper i Superligaen ramt syv clean sheets så hurtigt.

Dom:
De to mandskaber har slået hinanden én gang hver i den her sæson, og det er svært at pege på en entydig favorit fredag aften. AaB har måske en lille fordel, men de kan sagtens løbe ind i problemer i Nørreskoven mod Vejles betondefensiv. Vi gætter på 1-1 i rundens første Superliga-kamp.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus