• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vejle Boldklub - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Vigtigt møde mellem to af de hold, der er spået en plads i bunden af Superligaen. Vejle er startet godt denne sæson, mens Lyngby omvendt har første sejr til gode.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vblbk #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Oprykkerne har indtil videre ikke lignet et hold, der får svært ved at blive i rækken. Vejle Boldklub har spillet god fodbold til at starte sæsonen med, og offensivt har det især sprudlet for Constantin Galcas mandskab.

VB ligger før rundens kampe på tredjepladsen i Superligaen med syv point efter fire kampe, og efter et nederlag ude mod AGF til at starte med, har Vejle slået SønderjyskE og OB, mens man også har spillet uafgjort mod FC København. Ni gange har traditionsklubben scoret i de første fire runder, og faktisk er det kun AGF, der har lavet flere mål i Superligaen.

Nu venter så en vigtig kamp mod Lyngby Boldklub, som aktuelt er fem point efter Vejle. De to hold var nogle af de mandskaber, som blev spået en kamp om overlevelse i denne sæson, og hvor det ligner at være sandt for Lyngby, ligner Vejle altså et hold med en del mere at byde på.

Lucas Jensen er fortsat ude med den fiberskade, der holdt ham fra banen mod OB, ligesom Luis Henrique er skadet, og så har Vejle altså sagt farvel til både Sergiy Gryn og Kjartan Finnbogason i de sidste dage af transfervinduet.

Til gengæld kan der blive debut til både Leonel Montano og Kevin Yamga, der begge er udtaget til opgøret.

Lyngby Boldklub:
Christian Nielsen og Lyngby leder fortsat efter sæsonens første sejr. De Kongeblå har hentet to point i de første fire runder af Superligaen, og det er svært at se, hvordan holdet ikke skulle ende i en kamp om at undgå nedrykning i denne sæson.

Klubben har spillet uafgjort i begge kampe på hjemmebane, mens man har tabt begge udekampe. Så det er ikke just godt nyt, at holdet spiller på udebane i denne kamp.

Læs også:Stærk pris: Se England - Danmark og masser af Nations League på Dplay

Men en gang skal jo være den første, og Lyngby håber naturligvis på, at holdet kan tage tre point i opgøret mod Vejle.

Til den kamp er cheftræneren uden André Riel, der har fået fem spilledages karantæne for en homofobisk kommentar rettet mod Stefan Gartenmann.

Jens Martin Gammelby kan få debut for Lyngby, der på sidstedagen af transfervinduet ophævede Patrick Da Silvas kontrakt.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
Lyngby Boldklub: André Riel

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen - Gundelund, Greve, Ojala, Amundsen - Ezzatollahi, Ramadani - Sousa, Schoop, Mucolli - Dwamena

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Gammelby, Geertsen, Winther, Hamalainen - Hebo, Rømer, Torp - Thellufsen, Gytkjær, "Greko"

Profilen:
Mathias Hebo Rasmussen vender tilbage for at møde sin tidligere arbejdsgiver. Det er nok ikke for meget at sige, at Vejle og Hebo ikke var et match. Midtbanespilleren spillede meget lidt, da han var i klubben, og i sidste sæson var han så udlejet til først Silkeborg, inden han i januar blev købt tilbage af Lyngby, der havde solgt ham til Vejle i januar 2019.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - OB

Vidste du, at..:
Det med at være god på hjemmebane og dårlig på udebane er ikke kun noget, der er gældende for Lyngby i denne sæson. I sidste sæson blev det bare til sølle syv point i 16 udekampe i grundspillet og gruppespillet. Hjemmebanen var dog stærk for De Kongeblå - her blev det til 27 point i 16 kampe.

Dom:
Ingen tvivl om at hjemmeholdet er favorit til kampen. Det er dem, der har været stærkest til at åbne denne sæson med, trods oprykkerstatus, og samtidig har Lyngby haft det svært på udebane, både i sidste sæson og indti videre i denne.

Der er i begge lejre ikke meldinger om skader til nøglespillere, og derfor peger pilen også mod en hjemmesejr.

2-0 til Vejle Boldklub.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AGF-back er tilbage: Jeg frygtede det værste

Læs også:Jens Martin Gammelby scorede på frispark for Lyngbys reserver

Læs også:Tidligere Hobro-profil tager til Norge

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus