Optakt: FC Midtjylland - OB
Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - OB

Superligaen er tilbage efter landsholdspausen, og rundens første opgør står mellem FC Midtjylland og OB.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmob #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De fleste af holdets spillere har haft god tid til at restituere oven på en hektisk sæsonstart med fire Superliga-kampe og fire Champions League-kvalifikationskampe. Spørgsmålet er selvfølgelig, om det betyder, at cheftræner Brian Priske ikke sparer en håndfuld profiler, som han har haft for vane i ligaopgørene i denne sæson. For allerede onsdag i næste uge venter FC Midtjyllands første kamp i Champions League mod Atalanta.

I sidste ende afhænger det måske også af, om den enkelte spiller har været med sit landshold eller ej. Flere af FCM’erne kommer først tilbage til Ikast og Herning torsdag og når således kun at have én træning inden OB-kampen. Blandt de landsholdsaktuelle er Pione Sisto, Jesper Hansen, Mikael Anderson, Frank Onyeka, Sory Kaba og Bozhidar Kraev.

Siden holdets seneste kamp har FC Midtjylland hentet to nye spillere: Luca Pfeiffer og Daniel Høegh. Ingen af dem er udset til at starte inde, men de øger den i forvejen hårde konkurrence i henholdsvis angrebet og midterforsvaret. Ingen af dem er dog med i kamptruppen. 

Mestrene har fået en middelmådig start på sæsonen med syv point for fire kampe. Det rækker til en femteplads.

OB:
Der var vel ingen, der spillede en bedre første halvleg i sæsonen end OB. Holdet kørte FC København over med 3-0, men allerede fra anden halvleg af det opgør begyndte tingene at falde fra hinanden. OB hev en 3-2-sejr hjem i første runde, fik 1-1 mod FC Nordsjælland ugen efter, og siden er fulgt to nederlag til AGF og oprykkerne, Vejle Boldklub.

Fire point for fire kampe rækker til en tiendeplads, og den forestående rundes resultater får stor betydning for, i hvilken retning OB skal orientere sig i de følgende uger. Der er kun to point ned til nedrykningspladserne, men omvendt også kun tre point op til tredjepladsen.

Cheftræner Jakob Michelsen må finde en ny konstellation i angrebet, efter Issam Jebali fik rødt kort efter bare 22 minutter mod VB i seneste runde. Det kostede to spilledages karantæne til tuneseren, der ellers deler førstepladsen på topscorerlisten med fire mål.

Læs også:OB skal møde Danmarksseriehold i pokalturneringen

OB har også forstærket sig siden seneste Superliga-runde, eftersom Ayo Simon Okosun er kommet til klubben. Derudover er anfører Janus Drachmann så tæt på at gøre comeback efter sin skade, at han spillede en halvleg for reserveholdet tirsdag, og han er med i truppen. Om han er klar til at starte, er dog tvivlsomt. 

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
OB: Issam Jebali

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Scholz, Sviatchenko, Paulinho – Cajuste, Madsen – Dreyer, Evander, Mabil – Kaba

OB (4-3-3): Christensen – Lund, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Kløve, Thomasen, Okosun – Sabbi, Fenger, Frøkjær

Profilen:
Anders Dreyer har været i storform i denne sæson. Han scorede og lagde op mod Young Boys og i returkampen mod Slavia Prag i Champions League-kvalifikationen, og i seneste Superliga-runde både scorede og assisterede han igen. Han meldte desuden fra til U21-landsholdet, så han har haft to uger til at blive fit.

Vidste du, at..:
Hvis Daniel Høegh ville få FCM-debut lørdag eftermiddag, ville det blive mod hans barndomsklub. Høegh slog igennem i OB, inden han skiftede til FC Basel og siden Heerenveen. Han har tilbragt de seneste fem år i udlandet. Han er dog ikke med i truppen og må altså vente lidt på at få debut for FC Midtjylland - og møde sin barndomsklub. 

Dom:
Det helt store spørgsmål er, hvor meget Champions League-kampen i næste uge fylder for FC Midtjylland. Hvis holdet formår at holde fokus på OB-kampen, ligner det også en oplagt vinder: FCM har både i Superligaen og Europa vist højere niveau end OB i denne sæson.

Derfor lyder buddet herfra på en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Læs også:Dansker har trænet både Liverpool og FCM: Jeg holder med Liverpool

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:OB har Janus Drachmann med i reserveholdskamp

Læs også:Ambitiøs Okosun: Jeg vil tage det næste skridt

Læs også:FCM-boss vil til tops i Europa: Vi ønsker at få stor indflydelse