• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Vejle Boldklub - OB

Foto: Getty Images

OB skal forsvare sjettepladsen i Superligaen på udebane i Nørreskoven i søndagens sene Superliga-kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Sandi Putros 
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbob #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Det var ikke værst, hvad vejlenserne diskede op med i Parken, og oprykkerne var tæt på at få point med fra hovedstaden i midtugerunden, men et sent mål af Mohamed Daramy ødelagde aftenen for Constantin Galcas tropper.

Nederlaget mod FC København lever Vejle med. Hvad der formentlig bekymrer oprykkerne noget mere, er at Lyngby er begyndt at røre på sig, og det kan for alvor fedte Vejle ind i nedrykningskampen.

Det vil betyde meget for de rødblusede at sætte trumf på med en sejr søndag aften.

Vejles skadesliste mod OB tæller Jacob Schoop, Thomas Gundelund, Matthew Briggs og Mads Greve. Pierre Bengtsson anmodede om ikke at spille midtugens opgør mod FC København, men han vender tilbage mod OB.

OB:
Den fynske klub vil med i mesterskabsspillet, og før weekendens runde indtager OB den sjetteplads, der udløser den sidste billet til det sjove selskab. Men Jakob Michelsens tropper bliver åndet i nakken af flere klubber, og det bliver dramatiske tre runder for Oliver Christensen og holdkammeraterne.

Seneste opgør mod SønderjyskE endte uafgjort, og det kunne man have sagt sig selv. Sådan er det nu gået syv af de seneste otte gange, de to hold har mødt hinanden.

Uafgjort er det blevet i tre af OB's seneste fire kampe, og det er med til at styrke, hvad der er fortællingen om fynboerne i øjeblikket - det er et meget vanskeligt hold at slå. Man skal dog heller ikke frygte ligefrem at blive skudt i sænk, når man møder OB. Ikke siden oktober sidste år har holdet scoret mere end to mål i en Superliga-kamp.

Ryan Johnson Laursen vender tilbage fra karantæne, og Kasper Larsen er også tilbage i truppen efter at have siddet ude med skade.

Max Fenger og Jørgen Skjelvik er på skadeslisten. 

Karantæner:
Vejle Boldklub: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Brunst - Mølgaard, Kolinger, Ojala, Bengtsson - Ramadani, Ezatolahi - Sousa, Mucolli, Engel - Faghir

OB (4-3-3): Christensen - Johnson Laursen, Juel Andersen, Tverskov, Lund - Thomasen, Drachmann, Kløve - Sabbi, Lieder, Jebali

Profilen:
Bashkim Kadrii spillede mod SønderjyskE sin Superliga-kamp nummer 200, og nu er spørgsmålet, om han starter inde i sin kamp nummer 201. Kadrii har skullet genfinde formen, efter han er vendt hjem til Danmark, og er det nu, vi første gang ser ham fra start?

Vidste du, at..:
Peter Graulund er den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes møder mellem Vejle Boldklub og OB. Den nu pensionerede AGF-legende er noteret for seks mål for Vejle mod den fynske klub.

Dom:
Vi tør næsten udstede en garanti; det bliver ikke et særlig målrigt opgør. Det skal til gengæld nok blive et jævnbyrdigt opgør, som bliver afgjort af de helt små marginaler. Hvis kampen overhovedet bliver afgjort.

Det er vi ikke overbeviste om. Buddet herfra er 1-1 mellem Vejle og OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus