• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Vejle Boldklub - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Vejle er fortsat uden Superliga-sejr, mens Silkeborg er begyndt at tabe fodboldkampe.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vbsif #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Det går fremad i Vejle, omend det går meget langsomt. Peter Sørensens tropper missede i søndags en gylden mulighed for endelig at hente første sejr i Superligaen, men vejlenserne spillede 1-1 mod Viborg, selv om der var chancer til mere. Efterfølgende sagde cheftræner Sørensen, at det var den bedste præstation i sæsonen. Kampene på vippen skal dog vendes til sejr for Vejle, hvis de vil gøre sig håb om at overleve i Superligaen. Lige nu er facit nul sejre og to point efter de første ni runder. 

Til gengæld fik Vejle den succesoplevelse, de søgte, i midtugens pokalkamp mod Vanløse fra den fjerdebedste række. Bedst som det så ud, at Vejle skulle ned i et endnu dybere hul ved stillingen 3-1 til Vanløse på grænsen af dommerens tillægstid, indledte Superliga-klubben med Lukas Engel i spidsen et mirakuløst comeback, og med tre scoringer til sidst vandt Vejle 4-3. 

Peter Sørensen vil håbe, at den sejr er startskuddet til en peiode, hvor Vejle begynder at hente endnu flere point. Han kan også glæde sig over, at Wahid Faghir-afløseren Andrés Ponce kom på måltavlen for første gang i Vejle-trøjen med sit matchvindermål til 4-3.

Til forskel for sidste weekends kamp mod Viborg er forsvarskrumtappen Denis Kolinger tilbage efter karantæne. Han glider direkte ind i startopstillingen, og så begynder anfører Jacob Schoop også at være klar igen efter en længere skadespause. Han fik en time mod Vanløse.

Til gengæld har Arbnor Mucolli karantæne til opgøret, og i første omgang ligner det, at Lukas Engel erstatter ham på venstrefløjen. Med sine to scoringer må Lukas Engel også banke gevaldigt på for en startplads i angrebet. Han har endnu ikke prøvet at starte for Peter Sørensen i Superligaen.

Silkeborg IF:
Pilen er begyndt at pege en smule ned for Kent Nielsens tropper, der ellers indtil videre har været en af sæsonens positive historier. To gange i træk har Silkeborg nu forladt banen som taber, og det er en udvikling, som der skal sættes en stopper for så hurtigt som muligt, så Silkeborg kan bevare afstanden ned til Vejle og SønderjyskE, der i øjeblikket besidder de to nedrykningspladser.

I seneste runde tabte Silkeborg hjemme 2-0 til AGF i en uskøn kamp, hvor effektiviteten ikke ligefrem kan roses. Silkeborg indkasserede begge sine scoringer efter hjørnespark, og i den anden ende formåede de aldrig for alvor at blive farlige. 

Torsdag blev holdet så også slået ud af Sydbank Pokalen efter et 3-2 nederlag til nedrykkede AC Horsens. Otte sløje minutter i første halvleg kostede tre indkasserede mål, og den må have gjort ondt på Silkeborg, der godt nok sparede Nicklas Helenius og et par andre profiler, men som stadig stillede i tæt på stærkeste opstilling. Derfor bliver det spændende at se, hvilken forfatning de møder op i Nørreskoven i.

Silkeborg må naturligvis undvære Alexander Lind, der er langtidsskadet, og så er Mads Kaalund fortsat ude. Ellers ser det fint ud på spillerfronten, hvor nye Robert Gojani også begynder at få flere minutter.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Arbnor Mucolli
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-4-2): Grytebust – Mølgaard, Kolinger, James, Davidsen – Sousa, Drammeh, Høllsberg, Engel – Djordjevic, Ponce

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Dahl - Thordarson, Brink, Klynge - Vallys, Jørgensen - Helenius

Profilen:
Lukas Engel var en stor profil hos Fremad Amager, men han mangler for alvor at få det overført til Vejle siden skiftet i februar. Måske de to mål mod Vanløse var det puf, der skulle til for at kickstarte Vejle-eventyret. Han er kun 22 år gammel, og Peter Sørensen virker ikke helt overbevist, men hvis han kan bygge på den præstation, hvor hans mål til 3-3 var en sand perle, så kan det blive rigtig godt. 

Vidste du, at..:
Peter Sørensen var Silkeborg-træner, da de to hold senest mødte hinanden i en betydende kamp. Det var tilbage i maj 2016, hvor Silkeborg vandt 5-0 i den næstbedste række. Manden, som åbnede kampen med sin 1-0 scoring, brændte senere Superligaen for FC København af med sit forrygende venstreben, og siden blev han solgt til Hoffenheim. Det var naturligvis Robert Skov, og for nylig tog Peter Sørensen også lidt af æren for, at Skov endte hos FC København.

Dom:
Det har mildest talt været skidt for Vejle i denne sæson, men pilen peger en lille smule op, og på et eller andet tidspunkt må sejren komme. Den opløftende præstation mod Viborg og den dramatiske sejr i Sydbank Pokalen har givet Vejle tro på tingene, og derfor ender de også med at vinde denne kamp 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020