• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Viborg FF - AaB

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der venter et spændende opgør mellem de to klubber, der i sidste sæson kæmpede om den sidste billet til Europa.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffaab #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
De sluttede syv i Superligaen, men spiller alligevel i Europa i denne sæson. Viborg FF leverede en strålende sæson i fjor, og nu skal man forsøge at følge op i den svære sæson to.

Viborg FF har mistet Lars Kramer på en fri transfer til AaB, men ellers er det spillere fra bredden, man har sagt farvel til. Samtidig har man lavet en permanent aftale med Bürgy, og så har man hentet Zan Zaletel og Nils Mortimer, der kommer til henholdsvis forsvaret og angrebet. Jonas Thorsen er også hentet ind som en breddespiller.

Viborgs testkampe har budt på nederlag til Randers FC og sejr over AC Horsens. Begge kampe var dog tre gange 45 minutter.

Alassana Jatta, Mikkel Andersen og Lamin Jawara er ramt af skader, og er derfor ikke med mod AaB. Younes Bakiz er heller ikke udtaget. 

Anton Gaaei, der ikke var med i den sidste testkamp, er dog med i truppen til AaB-kampen. 

AaB:
Lars Kramer kan få sin AaB-debut mod den klub, han lige har forladt. Stopperen ventes at være i startopstillingen for holdet, der udover hollænderen også har hentet Allan Sousa i Vejle Boldklub, Josip Posavec i Hajduk Split, Andreas Poulsen i Borussia Mönchengladbach og Kilian Ludewig på en lejeaftale i RB Salzburg.

Nordjyderne missede som tidligere nævnt en plads i Europa til Viborg, og det bliver i øvrigt også første gang, at Lars Friis vender retur til Viborg, efter han i foråret forlod jobbet i klubben for i stedet at tage over i AaB.

Selv om der er hentet forstærkninger, har man også mistet en del rutine og kvalitet, da både Jacob Rinne og Rasmus Thelander har forladt klubben på frie transfers.

Testkampene har budt på en enkelt sejr, en uafgjort mod AGF og tre nederlag. Dermed er det ikke, fordi der på resultatsiden er tanket meget selvtillid efter et forår, der også sluttede sløjt.

Mod Viborg må Lars Friis undvære den skadede Daniel Granli, mens Andreas Poulsen ikke er udtaget, da han skal køres langsomt i gang. Louka Prip startede ud i den sidste testkamp, men forventes at være klar mod Viborg. 

Karantæner:
Viborg FF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund-Pedersen - Anyembe, Lauritsen, Bürgy, Sørensen - Bonde, Grønning, Leemans - Bech, Grot, Said

AaB (4-3-3): Posavec - Pallesen, Ross, Kramer, Ahlmann - Ferreira, Højholt, Fossum - Sousa, Høegh, Prip

Profilen:
Lucas Lund-Pedersen sluttede sidste sæson af på fantatisk vis, da det var ham, der blev heltet i straffesparkskonkurrencen mellem VFF og AaB. Nu skal han bygge på, og han kan ende med at blive en meget vigtig spiller for Viborg i denne sæson.

Vidste du, at...:
Det er ikke kun Lars Kramer i AaB's trup, der har en fortid i Viborg - det har også Kristoffer Pallesen. Højrebacken er fast mand i AaB, som købte ham netop i VFF.

Dom:
Et spændende opgør mellem to gode klubber. De mødtes i sisdste sæsons sidste kamp, og nu mødes de så igen.

De vil i den kommende sæson begge kunne jagte en plads i top seks, men det er en tæt Superliga, og det er ikke sikkert, at begge klubber får plads i det gode selskab.

Vi tror, det bliver tæt og duelpræget kamp søndag, men vi forventer også, at VFF tager sejren, da klubben har hjemmebanen. 3-2 til Viborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub