• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Overblik: Sådan fungerer den nye struktur i Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

14 hold er blevet til 12 i dansk fodbolds bedste række. Og strukturen er også blevet noget lettere at forstå. Her får du hele overblikket.

Af Kenneth Jensen

Der var grundspil, slutspil, to puljer i gruppespillet, mesterskabspil, kampe om playoff for at komme i Europa, Europa Kvalen, Superliga Playoff og sikkert mere, vi allerede har glemt.

Man kunne naturligvis sætte sig ind i den gamle struktur, hvis man investerede tiden i det, men strukturen var svær at forstå for den almindelige dansker. 

Heldigvis er den nye struktur ikke nær så svær, så her er det store overblik.

GRUNDSPILLET

I Grundspillet spilles der hjemme og ude - alle mod alle - og dermed spiller alle 12 hold i alt 22 kampe, inden der er slutspil i 3F Superligaen

Læs også:Superliga-rettighedshaver har fundet Joachim Boldsens afløser

Top seks går videre til Mesterskabsspillet, mens bund seks går videre til Kvalifikationsspillet.

Holdene tager både point og målscore med videre til slutspillet, så det er ikke som i Belgien, hvor man halverer point ved slutspilsstart.

MESTERSKABSSPIL

Der spilles 10 runder i Mesterskabsspillet. Alle mod alle, ude og hjemme, og det hold, der har flest point efter 32 kampe, vinder Superligaen. Nummer to tager sølv, og nummer tre får bronze.

KVALIFIKATIONSSPIL

Læs også:Mening: AGF brøler ambitionerne ud med AaB-køb og stadionprojekt

Der spilles 10 runder i Kvalifikationsspillet. Alle mod alle, ude og hjemme, og der spilles om en Europa-kvalifikationsplads og om at undgå nedrykning.

Vinderen af Kvalifikationsspillet får retten til at udfordre et hold fra Mesterskabsspillet om en plads i næste sæsons UEFA Europa Conference League. Se mere om det længere nede.

Nummer 11 og 12 i Kvalifikationsspillet rykket ud af Superligaen og erstattes af nummer 1 og 2 fra NordicBet Ligaen.

EUROPA PLAYOFF

Danmark har fem hold i Europa fra sæsonen 2021/2022, og derfor er det enten nummer fire eller fem fra Mesterskabsspillet, der skal møde nummer vinderen af Kvalifikationsspillet om en plads i Europa Conference League, den nye europæiske turnering.

Det er nummer fire mod nummer syv, hvis vinderen af Sydbank Pokalen ikke kommer i top fire i Mesterskabsspillet. Det er nummer fem fra Mesterskabsspillet, hvis vinderen af Sydbank Pokalen slutter i top fire i Mesterskabsspillet. Opgøret spilles over én kamp, hvor holdet fra Mesterskabsspillet har hjemmebane.

Læs også:Uvished før EL-kamp: AGF-modstander frarådes at rejse til Danmark

Læs også:AaB-indkøb: Jeg lover at arbejde hårdt

Læs også:Riddersholm stikker til eksperterne: Udtaler sig kun ved at kigge på spillerne