• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Hvordan er det nu lige, det hele hænger sammen med det der slutspil i Superligaen? Tipsbladet.dk giver dig her overblikket og forklaringerne, så du er helt opdateret på, hvordan det ser ud, og hvad der er på spil.

Af Kenneth Jensen

Senest opdateret den 21. maj.

FC København har sikret sig det danske mesterskab, og FC Midtjylland ender som nummer to. Så det er bronzen og nedrykningen, der er på spil i de kommende uger i dansk fodbolds bedste række.

Få her et overblik i forhold til, hvad der spilles om i de forskellige lag i forhold til mesterskab, europæiske pladser og nedrykning.

Mesterskabsspillet:

1. FC København: 82 point
2. FC Midtjylland: 71 point
3. Esbjerg fB: 53 point
4. OB: 52 point
5. Brøndby IF: 49 point
6. FC Nordsjælland: 41 point

I mesterskabsspillet spiller alle mod alle. Hjemme og ude. Det giver 10 kampe for alle hold, der dermed ender på 36 kampe i alt. Nummer et vinder mesterskabet, nummer to tager sølv og en plads i Europa League-kvalifikationen. Nummer tre tager bronzen og en Europa League-plads, mens nummer fire møder syvendepladsen om en EL-kvalifikationsplads.

FCK har allerede sikret sig guldet, og sølvet tager FC Midtjylland. Som det ser ud lige nu, sætter EfB sig på bronzen.

Gruppespil:

Gruppespillet er forbi, og det endte således.

Pulje 1:

1. AGF: 47 point
2. SønderjyskE: 35 point
-------------------------------------
3. AC Horsens: 33 point
4. Vejle Boldklub: 28 point

Pulje 2:

1. Randers FC: 45 point
2. AaB: 42 point
------------------------------------
3. Vendsyssel FF: 29 point
4. Hobro IK: 27 point

Europa Playoff:

De to øverste hold i hver af de to puljer styrede fri af nedrykning og spillede i stedet om en plads i Europa.

Nummer et fra pulje 1 mødte nummer to fra pulje to ude og hjemme over to kampe, og nummer et fra pulje 2 mødte altså nummer to fra pulje 1:

AaB - AGF 0-1
AGF - AaB 2-0

SønderjyskE - Randers FC 1-1
Randers FC - SønderjyskE 4-3

AaB og SønderjyskE, der samlet tabte, går ferie og slutter sæsonen som nummer 9 og 10 i Superligaen - AaB som nummer ni på grund af flere point ved Gruppespillets afslutning. De to mandskaber har spillet 34 kampe i alt. AGF og Randers FC går videre og møder hinanden over to kampe om en billet til Europa Kvalen - AGF slutter på hjemmebane på grund af flere point ved Gruppespillets afslutning:

Randers FC - AGF 2-1
AGF - Randers FC

Det hold, der har lavet flest point i grundspillet, starter på udebane i de to opgør. Taberen af det samlede opgør slutter som nummer otte i Superligaen og spillede 36 kampe, inden sæsonen var forbi, mens vinderen går videre til Europa Kvalen.

Europa Kvalen:

Sydbank Pokalen blev vundet af FC Midtjylland, og dermed er det nummer fire i Superligaen, der møder vinderen af grundspillet og de efterfølgende Europa Playoff-kampe om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Der spilles kun én kamp, og holdet fra mesterskabsspillet har hjemmebane i den kamp - i den aktuelle stilling i mesterskabsspillet ville det altså være nummer fire, OB, der skal møde et hold i en direkte duel om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Superliga Playoff:

Nu begynder det for alvor at spidse til for holde for de fire mandskaber, der kæmper om at undgå at rykke ud af landets bedste række. Der er en ændring fra denne sæson, der betyder, at det ikke længere er nummer tre fra den ene gruppespilspulje mod nummer fire fra den anden, men i stedet nummer fire mod nummer fire og nummer tre mod nummer tre.

Vi har fået følgende kampe, hvorfra AC Horsens nu har sikret sig overlevelse:

Vendsyssel FF - AC Horsens 0-1
AC Horsens - Vendsyssel FF 1-1

Dermed går Vendssysel videre i systemet og møder nummer tre fra NordicBet Ligaen om kampe for at undgå at rykke ud af Superligaen.

Hobro IK - Vejle Boldklub 0-1
Vejle Boldklub - Hobro IK 0-2

Vejle Boldklub er færdig i Superligaen, efter holdet tabte samlet til Hobro IK. Nedrykning er altså en realitet. Hobro IK fortsætter og spiller endnu en kamp.

Vendsyssel FF skal møde nummer tre fra NordicBet Ligaen (fordi holdet tabte kampen om at styre helt fri af nedrykningspillet), mens Hobro skal møde nummer to fra landets næstbedste række. Vendsyssel FF starter på udebane, Hobro starter på hjemmebane. Der spilles ude og hjemme.

Som det ser ud lige nu, vil kampene være:

Vendsyssel FF - Fremad Amager 
Fremad Amager - Vendsyssel FF

Viborg FF - Hobro IK 
Hobro IK - Viborg FF

De to vindere er Superliga-hold næste sæson, mens de to tabere er NordicBet Liga-hold.

Superliga

Mere Superliga

Fokus