Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

På rov i FC København: Solbakken tager analytiker med til Norge

Ståle Solbakken er ved at sætte sit team omkring det norske landshold, og han har blandt andre ansat tidligere FCK-stopper Brede Hangeland, ligesom han har plukket en analytiker direkte fra FC København.

Mens FC København forsøger at komme videre fra tiden under Ståle Solbakken, bliver nordmanden ved med at spøge.

Nordmanden gav interview om sit farvel til FC København, og det interview kastede en del nye historier og snakke af sig om fyringen i FC København.

Og han har stadig ikke sluppet FC København, selv om han nu er landet i et nyt job som norsk landstræner.

Læs også:Avis: AGF kan hente ny sportschef i SønderjyskE

I hvert fald kan det norske fodboldforbund på sin hjemmeside fortælle, hvordan Ståle Solbakkens trænerteam skal se ud, når han i foråret indleder VM-kvalifikationen som landstræner for Norge.

Solbakken har fået Kent Bergersen som assistenttræner, og hans arbejde bliver især på træningsbanen, skriver fodboldforbundet.

Også tidligere FCK-stopper Brede Hangeland er blevet ansat i FC København. Han skal være "player manager", en rolle hvor han er i tæt dialog med spillere og klubber, ligesom Hangeland på træningsbanen også får et ansvar for arbejdet med forsvarsspillet.

Læs også:Spillede med Celtic i 2016: Sådan var CL for Sviatchenko denne gang

Også Andrew Findlay er ny mand i det norske landstrænerteam. Han er hentet direkte i FC København. FCK hentede Findlay i august, men mister ham under et halvt år efter skiftet til FCK. Englænderen - der har arbejdet tidligere for Manchester United og Wolverhamptopn - er analytiker og skal altså arbejde med analyse af eksempelvis modstanderlande. Det fremgår ikke, om han fortsætter sit arbejde i FCK sideløbende med arbejdet for Norge.

- Dette er et godt sammensat støtteapparat med forskellige spidskompetencer. Teamet er en blanding af kontinuitet og fornyelse og har forskellige styrker. Jeg er interesseret i at sammensætte egenskaber, der kan bidrage til at levere på træningsbanen, uden for banen og mellem samlingerne, siger Ståle Solbakken til fodboldforbundets hjemmeside.

Frode Grodås fortsætter som en af to assistenttræner for det norske landshold og er altså en af dem, der står for kontinuiteten i forhold til landstrænerteamet.

Læs også:Dansk spiller om FCK-træningslejr: Et gigantisk selvmål

Læs også:FCK i U-vending: Tager igen på træningslejr i diktaturstat

Læs også:Optakt: AC Horsens - AGF