• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK i U-vending: Tager igen på træningslejr i diktaturstat

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København skal til januar til Dubai på træningslejr, efter klubben ellers havde fravalgt det. Forklaringen er, at det ikke kan lade sig gøre at komme til Portugal i den nuværende pandemi.

Af Anders Dehn

FC København havde egentlig fravalgt træningslejre i Dubai, men vender tilbage til det mellemøstlige diktatur til januar. Det fortæller klubben på sin hjemmeside.

Den ville ellers gerne have valgt Portugal ligesom i vinteren 2020, men det var ifølge FCK ikke muligt at finde egnede modstandere i træningskampe. Derudover er dele af træningsfaciliteterne lukket ned. Rejserestriktioner på grund af coronapandemien gør det ifølge klubben også vanskeligt at rejse til og fra Portugal.

- Som bekendt så er situationen helt speciel i verden lige nu, og vi har ikke frit valg i forhold til destinationer, midlertidig sportslig leder siger William Kvist.

- Hvis vi havde det, så var vi taget til Portugal igen, Det er det, vi hele tiden har planlagt efter. På grund af corona-situationen har det dog været umuligt at finde et sted, der både kunne give os rejsemulighederne, træningsfaciliteterne og modstanderne, vi har brug for.

Læs også:Danske klubbers penge ender i hænderne på formodede krigsforbrydere

- For os som klub og virksomhed er det helt afgørende, at vi opretholder vores konkurrenceevne og muligheder for at komme i europæisk fodbold næste sæson. Her er vinterens træningslejr helt afgørende for os, og vi skulle træffe en beslutning nu for at få kampe på plads.

FC København tilføjer, at klubben også kunne have fravalgt at tage på træningslejr, men at klubbens baner "er ikke brugbare i januar". I stedet vender førsteholdet tilbage til Dubai, som FCK ellers havde droppet.

Tipsbladet.dk kunne i fjor afsløre, at FCK lånte emiratets kronsprins’ private træningsanlæg og dermed betalte et medlem af et af verdens mest brutale dikaturer for at bruge hans faciliteter.

- Valget af Dubai er alene truffet ud fra de sportslige muligheder i den aktuelle situation med en verdensomspændende pandemi, der gør området til det sted med de bedste forudsætninger i forhold til træningsmodstandere, tilgængelige træningsfaciliteter, overholdelse af corona-protokoller og bedre ind- og udrejsemuligheder, siger William Kvist.

Læs også:Eksklusivt interview: Måtte drikke urin og flygte for sit liv i Dubai

- Vi har naturligvis haft den politiske situation i området med i vores overvejelser, men i den aktuelle situation er det sportsligt set den eneste brugbare løsning for os.

- Vi er klar over, at ikke alle vil være enige i vores prioritering. Det respekterer vi, og vi vil ikke forsøge at overbevise de uenige, men blot at gøre opmærksom på de overvejelser, der ligger til grund for vores prioritering.

Dubai er en del af De Forenede Arabiske Emirater, der ifølge eksperter er mindst lige så undertrykkende som VM-værten Qatar. Læs mere om forholdene her.

Læs også:Ekspert om Dubai: Det er som statskontrolleret menneskehandel

Læs også:Ekspert: Abu Dhabi er langt værre end Qatar

Læs også:Ekspert: FCM er med til at opretholde et system, der mishandler mennesker