Video : Tipsbladet
Superliga

Sammenligner Magnus Mattsson med FCK-darling

Både Jacob Neestrup og Peter 'PC' Christiansen ser Magnus Mattsson som en spiller, der i FC København kan bidrage med mange af de samme ting, som Hákon Haraldsson gjorde inden skiftet til Lille sidste år.

PORTUGAL (Tipsbladet): FC København sagde i sommer farvel til en stor profil, da 'Løverne' solgte Hákon Haraldsson til Lille for 127 millioner kroner. 

Men med indkøbet af Magnus Mattsson på deadline day har de danske mestre måske hentet en spiller, der kan bidrage med mange af de samme ting, som Haraldsson gjorde i sidste sæson. 

Hákon Haraldssons navn går i hvert fald igen i begge interviews, da Tipsbladet lørdag møder sportschef Peter 'PC' Christiansen og cheftræner Jacob Neestrup i Portugal, hvor FC København i disse dage er på træningslejr. 

Førstnævnte er i godt humør og talelysten fra interviewets begyndelse, tydeligt tilfreds med de handler, som FC København fik lavet på vinterens transfermarked. Særligt indkøbet af Magnus Mattsson har i de seneste dage vækket lidt debat, fordi FC København i forvejen har mange dygtige offensivspillere, men Peter Christiansen ser alligevel den tidligere Silkeborg IF-profil som en meget vigtig tilføjelse. 

- Der vil altid være konkurrence om pladserne i en klub som vores. Det er så forstærket nu. Og man kan sige, at noget af det, vi mistede lidt med Hakon Haraldsson - i forhold til måden, han opfinder rum på og og brugte rum på, og hvordan han kunne arbejde inde mellem linjerne, hvor han var en ret tricky spiller, der var besværlig for modstanderen - der har Magnus jo de samme kompetencer, siger 'PC' til Tipsbladet og fortsætter: 

- Han er lidt ældre og lidt mere erfaren, og han laver måske også lidt flere mål og lidt flere assister. Han er involveret i utroligt mange kampafgørende situationer, hvis du ser henover en hel sæson. Det er en spændende spiller, og jeg synes, at det er fedt, at vi får ham tilbage til Superligaen.

Jacob Neestrup er tilbagelænet, men fokuseret, da Tipsbladet møder cheftræneren, der i de kommende dage skal have spillet de nye spillere ind på sit hold. I forhold til Magnus Mattsson glæder Neestrup sig især over den fleksibilitet, den tidligere NEC Nijmegen-stjerne kan bidrage med. 

- Han har nogle kompetencer, som vi i forvejen er rigtigt dygtige til. Jeg har ikke lagt mig fast på en fast position til Magnus, og det har jeg også sagt til ham. Han kan spille centralt på banen, han kan spille som 8’er og han kan også spille som falsk 9’er, som vi gjorde med Hakon (Haraldsson, red.) for et halvt års tid siden, siger Jacob Neestrup og fortsætter:

- Han vil kunne spille som 10’er, hvis vi vender trekanten rundt, og han vil også kunne spille som en indadgående venstre kant. Så han giver os noget ny fleksibilitet, og nogle kvaliteter, som han gå godt rigtigt godt sammen med det, vi har i forvejen.

Jeg har egentlig haft ham på listen i FC København inden jeg kom. (Peter Christiansen om Magnus Mattsson)


Magnus Mattsson blev torsdag præsenteret som ny FC København-spiller. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Hårde forhandlinger
NEC Nijmegen var i første omgang ikke særligt indstillede på at slippe Magnus Mattsson, og Peter Christiansen vil da heller ikke lægge skjul på, at der var tale om hårde forhandlinger med den hollandske klub. 

- Det har været svært, og det er jo det som regel, når vi kommer op i de summer. Så er der mange ting, der virkelig skal lande rigtigt. Også fordi han har været så vigtig en spiller dernede, og de har måske deres bedste sæson i rigtig mange år. Så er det mange gange også svært at sige farvel til sin bedste spiller. Det har det i særdeleshed været for dem.

- Det er jo sådan, det er, og jeg synes, at det er foregået på en ordentlig måde. På en sober måde. Der har ikke været nogen, der har råbt og skreget eller noget som helst. Det er ganske almindelige forhandlinger, men det tager bare lang tid, når vi er oppe i den klasse, siger 'PC'.

Hvor længe har Magnus Mattsson været på din liste?

- Jeg har egentlig haft ham på listen i FC København inden jeg kom hertil. De lister er lange og dybe, i forhold til, at vi skal have emner nok. Men det er klart, at med den udvikling, han har været inde i, så har det været tidspunktet nu for os at hente ham. Jeg tror også, at hvis vi ikke havde gjort det nu, så tror jeg egentlig ikke, at vi havde set ham i Superligaen.

- For så tror jeg, at der var nogle andre i det store udland, der havde taget ham. Nogle gange skal man også kigge lidt længere frem. Jeg tror, at han bliver en god spiller, både på den korte bane, men så sandelig også på den lidt længere bane, siger Peter Christiansen. 

Hvad siger det om FC København, at I kan tiltrække en spiller som Mattsson, der nok også kunne være røget til en af de helt store ligaer?

- Der er ingen tvivl om, at vores platform er så interessant i dag, både på grund af Parken og vores fans, men også på grund af den udvikling vi er inde i internationalt, hvor vi ligger og spiller mod store og stærke klubber ude i Europa. Nogle af de bedste i verden.

- Det er bare attraktivt for spillerne. Du kan godt have dig en fin karriere i England, Tyskland eller Spanien, og spille for en midterklub, hvor du aldrig kommer til at spille europæisk, men i en klub som vores kan du faktisk få det (europæiske kampe, red.). Det er jo attraktivt for rigtigt, rigtigt mange, lyder det afsluttende fra FC Københavns sportschef. 

FC Københavns første kamp i Portugal spilles søndag klokken 20, hvor modstanderen er svenske Elfsborg. 

QuizMaker