Foto: Getty Images
Superliga

Pendler 25000 km med landshold: Vænner mig til det

Man må håbe for FC Midtjyllands Dario Osorio, at han selv får bonussen fra sine lange flyture til og fra landsholdet.

Tipsbladet i Herning

Da Maty Ryan før tiden i FC København var førstemålmand for Brighton i Premier League, kaldte holdkammeraterne ham for 'Air Ryan'.

I Midtjylland og sidenhen West Ham kunne Winston Reid nogle gode historier om de lange flyture til og med New Zealand og All Whites, og da australske Awer Mabil spillede i FCM, nåede han nogle gange dårligt nok at sove efter at være landet i Billund igen, før den stod på Superliga-kamp.

Helt så galt er det måske ikke for unge Dario Osorio, da Chile her i den europæiske vinter kun er fire timer efter Danmark.

Men med 12.500 kilometer til Santiago og i sagens natur lige så langt tilbage får FCM-teenageren set rigeligt til indersiden af fly i disse måneder.

Tre gange var Osorio tilbage i Chile i efteråret for at spille landskampe, hvilket vel at mærke betød yderligere nogle tusinde kilometers flyture.

Dertil kan vi lægge turen fra Chile i sommer ved skiftet til Danmark og den kommende vinterferie, der hjemme i Chile er en sommerferie.

Den unge FCM-spiller runder altså snildt 100.000 kilometers flyvning på fire måneder, og dermed er Dario Osorio i samme båd som sydamerikanske stjerner i Premier League, La Liga og Europas øvrige klubelite.

- Jeg vil ikke kalde det hårdt, men det er da lidt kompliceret. I Chile er der sommer lige nu, mens det er blevet vinter her. Tidsforskellen og de lange rejser er da helt klart noget, jeg skal og er ved at vænne mig til, siger Dario Osorio.

- Hvis det bliver ved med at gå godt, skal jeg jo fortsat på de her ture, så det er med at få lært det, siger Dario Osorio til Tipsbladet.

Osorio har i efteråret været i Uruguay, Venezuela og Ecuador med Chiles landshold.

Chile spiller næste sommer Copa América i USA, hvor man spiller tre gruppespilskampe og så eventuelle knockout-kampe.

Til efteråret ligger der seks kampe i VM-kvalifikationen, hvor seks sydamerikanske hold kommer direkte med, mens nummer syv i den ti hold store kvalifikationsturnering spiller playoff.

Dario Osorio glæder sig meget over pladsen på Chiles landshold. Læs om det her.