Superliga Anders Dehn

"KEP" stopper karrieren: Har hørt, at man skal arbejde vildt meget

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Om en måned har Kenneth Emil Petersen ikke flere Superliga-kampe at se frem til. Han er på rekordtid gået fra anfører til marginalspiller i OB, og han har mistet lysten til fodbold af at sidde på tribunen, for det er dødssygt. Nu skal han ud på det "rigtige" arbejdsmarked, hvor han har hørt, at man skal lægge mange flere timer, end han er vant til.

Af Anders Dehn

Kenneth Emil Petersen tager telefonen, men beder om at ringe tilbage ti minutter senere. Han skal lige have byttet bil ved mekanikeren, mens hans normale køretøj får vinterdæk på. Den slags praktiske opgaver har han haft god tid og overskud til at ordne på det seneste.

For den tidligere OB-anfører har end ikke været i kamptruppen siden august måned, og nu har han så truffet den endelige beslutning: Han stopper fodboldkarrieren, når efterårssæsonen slutter.

Læs også: Kenneth Emil Petersen ændrer mening: Stopper karrieren ved årsskiftet

Forklaringen er, at fodbold ikke er sjovt at spille, når man ikke, ja, spiller.

- Jeg synes, det er rigtig kedeligt at sidde på tribunen. Jeg har også nået en alder, hvor jeg kan mærke, kroppen er ved at være slidt. Jeg føler ikke, kroppen er til mere, og jeg føler ikke, fodbold er lige så sjovt at spille, som det har været, siger Kenneth Emil Petersen til tipsbladet.dk.

Læs også: OB-direktør om Kenneth Emil Petersen: En uvurderlig medspiller

- Alternativt skulle jeg finde en ny klub og rive familien op og flytte. Så det er dels af hensyn til fam, dels det, at jeg ikke synes, det er så sjovt mere. Motivationen og lysten er ikke, hvad de har været, og så er det bedre at stoppe.

Det værste ved at blive marginaliseret i OB har været alt det, Petersen er gået glip af. Når han har siddet på tribunen, har han ikke været en del af truppen, der jubler over sejre og ærgrer sig over nederlag, og det har vejet tungt på vægtskålen.

Det er ellers ikke lang tid, siden Jakob Michelsen kom til OB som ny cheftræner og holdt fast i Kenneth Emil Petersen som anfører. Faktisk omkring fire måneder, fra han blev spurgt, om han ville fortsætte som kaptajn, til han besluttede at stoppe karrieren.

- Det er jo gået fra 100 til 0 på meget kort tid. Fra at være anfører og en af de øverste i hierarkiet til at sidde på tribunen. Det er en transformation, jeg ikke har brudt mig særlig meget om. Og så synes jeg, det er dødssygt at sidde på tribunen, og det gør, at jeg ikke gider spille fodbold mere. Nogle gange er det ikke så indviklet, siger den detroniserede anfører.

Han vidste godt, at tingene går stærkt i fodboldens verden, og at det, der gjaldt i går, ikke nødvendigvis gælder i dag. På den måde er han måske ikke overrasket over, hvor hurtig hans deroute har været, men han skal da love for, at han lige blev forvisset om, at virkeligheden kan ramme med høj fart.

- Det er gået vanvittigt stærkt. Det er lige fra ene yderlighed til den anden, fra at blive vist tillid til at få den taget fra sig igen inden for en kort periode. Jeg sagde også til mine holdkammerater, da jeg rejste mig og fortalte om min beslutning: "Hvis I var i tvivl om, at går hurtigt i fodbold, kan I bare tænke på mig."

- Jeg har hørt det mange gange før, "husk at nyde det", qua min far også har været i professionen (Palle "Plankeværk" Petersen, red). Jeg kan så bekræfte, at det går godt nok stærkt. Jeg ville gerne selv have valgt, hvornår jeg skulle spille min sidste Superliga-kamp, siger Kenneth Emil Petersen.

Bliver ved med at være den samme "KEP"
Han har affundet sig med, at han er gået fra banen som professionel fodboldspiller for sidste gang, og at han efter 304 Superliga-kampe lusker ud ad bagdøren.

- Selvfølgelig ærgrer det mig. Jeg ville helst have, at det skete med et stort festfyrværkeri, og at jeg spillede, til jeg selv bestemte at lægge støvlerne på hylden. Men jeg har accepteret, at det er sådan, jeg skal afslutte karrieren.

- Heldigvis kan jeg tænke tilbage på en karriere, hvor jeg har prøvet at vinde noget. Det er ikke så svær at pege på bedste minde, siger "KEP" med henvisning til double-triumfen med AaB i 2014.

Kenneth Emil Petersen ved ikke, hvad han skal lave, når han går ud ad døren i Ådalen i Odense for sidste gang, men han er sikker på, at han nok skal finde noget. Han har allerede fået flere henvendelser "fra lidt af hvert," som han siger.

Han er de seneste år blevet kendt for at være en af dansk fodbolds luneste brugere af sociale medier, særligt via sine tweets, og han lover, at han ikke forandrer sig, bare fordi han skifter job.

- Den "KEP", jeg har været hele min karriere, kommer jeg til at fortsætte med at være, selv om jeg lægger støvlerne på hylden. Men jeg har hørt, at man skal arbejde helt vildt meget ude på det der arbejdsmarked, siger han.

Der bliver ikke noget med at gå på arbejde, bytte bil og have fri til middagstid.

- Haha, nej! Men jeg føler mig godt rustet, og jeg glæder mig til at komme ud blandt spændende kollegaer og i et nyt fællesskab.

Kenneth Emil Petersen var senest på banen, da OB tabte 3-2 i Hobro i august. Hans sidste kamp i karrieren bliver hjemme mod AaB den 14. december.