• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Pierre Kanstrup: Tyrkisk præsident truede min søn

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pierre Kanstrup kan fortælle en sand skrækhistorie fra sin tid i Tyrkiet.

Af Ole Hoffskov

En række danske fodboldspillere kan fortælle om mindre gode oplevelser i tyrkisk fodbold.

Det kan Pierre Kanstrup i høj grad også.

Læs også: Kanstrup om norsk skifte: Et halvt år væk fra Superligaen var sgu ikke nok

Tilbage i januar byttede forsvarsspilleren AGF ud med BB Erzurumspor, men klubben rykkede ud af den bedste række, og Kanstrup har selv fortalt til tipsbladet.dk, at der ofte var problemer med at få udbetalt løn. I januars transfervindue skiftede han til Vålerenga. 

Til sidst var der ikke mange gode grunde tilbage for at blive i den tyrkiske klub. Danskeren blev hurtigt vejet og fundet for let efter nedrykningen, og derfor ville klubbens præsident gerne af med Kanstrup et år før kontraktens udløb. Disse forhandlinger blev med tiden fulgt op af trusler.

- Situationen var uholdbar for begge parter. Derfor indkaldte præsidenten til møde. Han kom med endnu et tilbud. Tog jeg ikke imod det, ville han indkalde til pressemøde og fortælle medier og fans, at jeg var grådig, og at jeg kun var ude på at ødelægge klubben. Jeg syntes, det var ærgerligt, at vi skulle derud, men det havde jeg det fint nok med. Og det fortalte jeg ham; at jeg var ligeglad, og det kunne han bare gøre. Jeg vidste, at jeg havde retten på min side, siger Pierre Kanstrup til Spillerforeningens hjemmeside og tilføjer:

- Det var surrealistisk. Jeg sad dér og forhandlede en opsigelse gennem en tolk med en præsident, der råbte og skreg. En tolk, der jo var ansat af klubben, men som jeg gennem det seneste halve år havde fået et tæt forhold til, fordi al kommunikation var gået igennem ham. Og jeg kunne godt se, at det var akavet for ham.

- Det hele endte ud i, at han sagde, at han hverken kunne garantere for min eller min families sikkerhed. Jeg spillede ligeglad og svarede; "Så bliver jeg bare. Det er ikke noget problem, vi skal nok klare os".

Så blev præsidenten for alvor gal.

- "Hvis du ikke accepterer mit tilbud, kan jeg ikke garantere for din søns sikkerhed". Da han sagde det, kunne jeg godt mærke, at nu var det nok. Det kom pludselig meget tæt på. Klubben havde jo sørget for pladsen i vuggestuen. Det kan sagtens være, der aldrig ville ske noget. Men tanken om, hvad der kunne ske min søn; at vi afleverede ham til smilende pædagoger, der, når vi havde afleveret, låste ham alene inde i et mørkt rum i timevis… man ved jo ikke, hvad der kunne ske. Det er et tænkt scenarie. Men tingene blev sagt, og så meget er penge ikke værd. Så jeg snakkede med min agent og sagde; "vi skal ikke være her mere – vi skal finde noget andet", lyder det fra Kanstrup.

Næste skridt i karrieren blev altså norske Vålerenga, hvor Pierre Kanstrup foreløbig har spillet to kampe. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.