Video : Tipsbladet
Superliga

PL-klubber følger Superliga-bomber: Drøm for mig

Han har gang i en god sæson i Superligaen, selv om holdet ligger i bund 6, og det er også noget, andre klubber har bemærket.

VIBORG (Tipsbladet): Pilen peger trods uafgjort mod Vejle Boldklub mod, at Viborg FF i de kommende uger kommer i et kapløb med Randers FC om en syvendeplads og dermed playoff om at komme i Conference League.

En af de spillere, der får ros for præstationerne i en ellers ustabil Viborg-sæson er angriberen Anosike Ementa, der har fundet vejen til målet efter store besværligheder med at komme på tavlen i tiden i AaB.

Læs mere om, hvorfor FCK er presset i Europa

Og det er ikke kun internt i Viborg, Ementa får klap på skulderen for sin positive udvikling – også i andre klubber i Superligaen og ikke mindst i udlandet tages der noter på den sjællandske forward, selv om der stadig er meget, den 21-årige offensivspiller kan gøre bedre.

Og mulighederne for – og kravene til – at blive endnu bedre er også det, der fylder mest for den unge Superliga-spiller sammen med den bundstrid, der er blevet tættere, end mange nok havde forventet og håbet i Viborg.

- Da jeg kom hertil, snakkede vi meget om, at jeg skulle ligge mere centralt i banen og komme i boksen. Jeg skal være der, hvor boldene kommer ind, og hvor jeg kan score mål, ikke mindst de nemme mål. Det har jeg haft meget fokus på, og jeg er blevet meget bedre til det. Der er også fremskridt i mit spil med ryggen til mål. Der skal jeg være stærk, gøre det simple, lægge bolden af, og så komme ind i boksen, i stedet for at jeg overgør tingene. Det fungerer, siger Anosike Ementa til Tipsbladet.

Og der er ingen tvivl om, at stoffet bliver terpet grundigt med Viborgs trænerstab, der sammen med klubbens ledelse har valgt at satse på den unge, relativt uprøvede angriber frem for en mere erfaren spiller, der muligvis på kort sigt kunne have skaffet VFF flere scoringer og point.

- Jeg sidder især med vores assistenttræner Pål [Fjelde] og ser klip efter kampene. Vi ser på mange ting, især de ting, jeg skal arbejde på. Vi kan for eksempel se, at hvis jeg i nogle tilfælde er et sekund hurtigere inde i feltet, kan jeg nå frem der, hvor bolden falder.

- Som angriber kan der sagtens gå 20 minutter, hvor man nærmest ikke rører bolden. Og det er sådan, det er, der skal man bare være tålmodig, for pludselig falder der en chance. Og hvis man så ikke er der, er det en misset scoring. Så det er vigtigt, at mit fokus ligger der, siger Anosike Ementa.

Bliver holdt øje
Anosike Ementa har scoret tre mål i ligaen i forårssæsonen, og selv om det kan blive svært at nå en topscorer-titel med Cho Gue-sung fire mål foran på listen på førstepladsen med 11 mål, er angriberens potentiale noget, der bliver bemærket.

Ifølge Tipsbladets kilder bliver der taget noter på angriberen hos Premier League- og Championship-klubber, og selv om det med statsgaranti også gælder for hundreder af jævnaldrende angribere ude i Europa og resten af verden, er det et tegn på, at tingene bevæger sig i den rigtige retning.

- Jeg har fået mere selvtillid og flere minutter i benene. Det gør tingene nemmere, sammen med en masse hårdt arbejde, for tingene kommer ikke af sig selv. Det har været så vigtigt, at jeg er kommet mere i boksen. For der ligger mål derinde og venter på mig. Det er også sådan, jeg har fået scoret mange af mine mål, siger Anosike Ementa.

- Det er en jo en drøm for mig, at jeg på et tidspunkt kan tage et skridt til udlandet. Jeg er personligt kæmpe fan af engelsk fodbold, det ser jeg meget. Så for mig er det en drøm og noget, jeg altid har fulgt tæt. Så det er da helt klart et sted, jeg gerne vil prøve på et tidspunkt, siger Ementa.

- Lige nu er der masser at gå på og mange ting, jeg skal udvikle, før jeg er klar til næste skridt. Så mit fokus her og nu er, at jeg skal gøre mine ting godt og yde alt, jeg overhovedet kan.

VFF har med otte runder tilbage fire point ned til Vejle under nedrykningsstregen og er to point efter Randers FC, der ligger syver.

Viborg spillede for et lille år siden Europa-playoff mod FC Midtjylland som firer, en kamp Viborg tabte.