Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe accepterer stort væddemål: Sæt flere 0'er på

Stig Tøfting er klar til at indgå et væddemål med Viborg-fan Peter Birch, men han så gerne, der blev tilføjet et nul eller to.

- Han må gerne putte et nul eller to bag på det beløb!

Sådan er meldingen fra Stig Tøfting, der er klar til at takke ja til det væddemål, som Viborg-fan Peter Birch gerne vil indgå med plæneklipperen.

Peter Birch tror fuldt og fast på, at Anosike Ementa bliver Superliga-topscorer i denne sæson, og han er frisk på at sætte 500 kroner på højkant med Stig Tøfting.

Tipsbladets kommentator Stig Tøfting havde gerne set, det var et større beløb, men 500 kroner er 500 kroner.

- Jeg savner sådan set bare, at han putter et nul eller to mere på det væddemål. Hvis ikke han har lyst til det, så tager jeg da bare den plovmand der.

- Jeg er pænt sikker på, at Ementa ikke bliver topscorer. Så skulle han have scoret flere mål nu.

- Peter Birchs chance er, at Viborg møder dårligere hold i Kvalifikationsspillet, og at de måske kan ende i toppen. Viborg hører til nogle af de bedste dernede, så det er hans chance.

- Men jeg tror det ikke. Han har haft en okay statistik med sine mål og assister. Det er flotte tal, men jeg ser ham ikke som en bomber og afløseren for Jay-Roy Grot, siger ’Tøffe’.

Når vinderen af væddemålet er blevet kåret til sidst på sæsonen, så står den på afregning i Viborg, foreslår Stig Tøfting.

- Nu er det sådan, at jeg har haft en del Viborg-kampe, så jeg kommer jo til Viborg. Så vi kan bare sige det sådan, at afregningen skal foregå næste gang, jeg kommer til Viborg.

- Det er nemmere at gøre det sådan, for så er jeg ikke tvunget at tage til Viborg, og han er ikke tvunget til at skulle tage til Aarhus.

- Hvis vi er helt ude i sidste instans, så kan vi godt sætte en tidslomme på. Det nytter ikke noget, hvis jeg aldrig bliver sat på en kamp i Viborg – af en eller anden årsag – så skal vi selvfølgelig have fundet en løsning.

- Men jeg kan da fortælle, at jeg stadig har rødvinsflasker og middage til gode fra sidste års afslutning på Superligaen, som ikke er afregnet endnu. Det er vildt nok, at der nu er gået 22 runder af denne sæson, og at det ikke er afregnet endnu. Den er ikke god, siger Stig Tøfting.

Ohi bliver ikke bænket
Yuito Suzuki var den helt store oplevelse i Grundspillets sidste spillerunde, hvor Brøndby-japaneren lavede hattrick.

Mathias Kvistgaarden var ude med en skade, og når han er tilbage efter landsholdspausen, så kan Jesper Sørensen stå med lidt af et dilemma på hånden, når der skal vælges mellem Ohi Omoijuanfo, Mathias Kvistgaarden og Yuito Suzuki.

Stig Tøfting har dog meget svært ved at forestille sig, at Brøndby stiller til start uden Ohi Omoijuanfo på banen.

- Det er ekstra krydderi til Jesper Sørensen, at han nu har en bænk, hvor man ikke bliver synderligt dårligere, hvis man skifter ud.

- Hvis Ohi er i stand til at spille, så kan jeg ikke forestille mig, at Jesper Sørensen tager ham ud af startopstillingen.

- Han er den station, der kan noget med hovedet. Hvis man spiller med Suzuki og Kvistgaarden foran, selvom Kvistgaarden har stor springkraft, så mangler der en trussel i luftrummet. Ohi kan også forlænge de lange bolde videre til en af de to hurtige, der kan stikke afsted.

- Konstellationen med Ohi på toppen og Suzuki og Kvistgaarden på skift ville være rigtig god.

- Jeg ved heller ikke, om vi kommer til at snakke om det så længe, for Kvistgaarden har allerede været rygtet væk fra Brøndby, men nu er der ti kampe at køre på, siger Stig Tøfting.

Godt at se Cornelius tilbage
Den forgangne Superliga-runde bød også på Andreas Cornelius’ første Superliga-mål, siden han i sommeren 2022 vendte hjem til hovedstadsklubben.

Stig Tøfting tror, det kan blive en fordel for både FCK og landsholdet, hvis Cornelius kommer i gang igen.

- Det er da mega lækkert for ham og måske for det danske landshold, hvis han har en mulighed for at kunne komme med der igen.

- Der er høje forventninger til ham, og så får han en kæmpe løn, så der er ikke nogen, der synes det er fedt, hvis man får en så stor løn og så ikke bidrager med noget.

- Det vil altid være et samtaleemne, som folk vil berøre, for man vil gerne leve op til den løn, man nu får.

- Det må have været mest frustrerende for ham selv, for han har hele tiden måtte være nervøs for at blive skadet, når han har tacklet eller sprintet. Det må da være mega frustrerende, for han har nærmest været forhekset.

- Han var næsten ikke skadet, da han var i udlandet, men det har han været herhjemme. Det er som om, at klimaet har været lidt imod ham, fortæller Stig Tøfting.

Rundens top
- Der tager vi Yuito Suzuki. Den første, han header ind med hovedet, den tror jeg ikke, han kommer til at gentage lige foreløbig. Han skal selvfølgelig forlænge den til bagrummet, men det var nok ikke planen, han skulle score, den skulle forlænges til Vallys. Men det er jo ikke forbudt at heade den i kassen, og det var flot.

- Han har vist kvaliteter, og man har godt kunne se, han har noget ekstra. Han har et gear, hvor de andre ikke kan fange ham. Der var mange, der kritiserede indkøbet, men det er godt set. Det kan godt være, man vil bruge egne spillere, men det gør ikke, man ikke må købe en med endnu større potentiale, og det er det, man har gjort, siger Stig Tøfting.

Rundens flop
- Når vi kigger på det fulde billede, så er det voldsomt, at Silkeborg ikke har vundet i ti kampen, men der er nok mange, der godt kunne tabe 4-1 til Brøndby.

- Men isoleret på den her spillerunde, så var Vejle taberne af runden. De har i to kampe kunne spille sig væk fra nedrykningspladserne. Selvom de havde vundet søndag, så havde de ikke kunne spille sig ud, for Randers fik point, og Lyngby vandt.

- Men jeg vil stadig holde fast i, at det er en stor bet for Vejle nu at have fire point op, når man har været et enkelt point til Lyngby, fortæller Stig Tøfting.