Video : Tipsbladet
Superliga

Riddersholm: Her er de fem bedste, jeg har trænet

Tipsbladet satte Glen Riddersholm på en hård prøve, da vi bad træneren om at udvælge de fem bedste spillere, han har arbejdet med i trænerkarrieren.

Ebeltoft (Tipsbladet): Hvem er de bedste spillere, en fodboldtræner har haft?

Når man som Glen Riddersholm har arbejdet som fodboldtræner i 38 år, er det lidt som at vælge mellem børnene, når man bliver bedt om at udvælge de bedste spillere, man har haft.

Glen Riddersholm har arbejdet i en række forskellige roller i FC Midtjylland, været U/17-landstræner for Danmark og været cheftræner i AGF, Sønderjyske og IFK Norrköping, samt First Team Coach i den belgiske topklub Genk.

Der er mange store navne undervejs, og man kan mærke presset over telefonforbindelsen, da Tipsbladet dagen før interviewet stiller Glen Riddersholm opgaven at udvælge de fem bedste spillere, han har haft på sine hold som træner.

Glen Riddersholm tager en vinterdag i 2024 mod Tipsbladet i hjemmet i Ebeltoft til et stort video-interview, og Riddersholm må lige tage luft ind og puste ind, da Tipsbladets udsendte undervejs beder ham liste de fem navne.

- Det er jo en helt umulig opgave. Jeg har haft med over 80 landsholdsspillere at gøre. Jeg har prøvet at sortere og vælge nogle ud, og det gør ondt i hjertet at vælge nogle fra. Men jeg har en liste her, siger Glen Riddersholm med et skævt smill.

- Hvis jeg går tilbage til Genk, havde jeg Junya Ito, en helt vanvittig japansk A-landsholdsspiller. Han kunne afgøre kampe på egen hånd. En lidt speciel personlighed, en helt magisk spiller.

- Så har jeg Christian Eriksen. Det er klart. Jeg tog ham ind i DBU som 15-årig, og direkte på U/17-landsholdet. Han er måske den spiller med det største potentiale, jeg har arbejdet med i den alder. Hans karriere taler for sig selv, siger Glen Riddersholm.

Læs også om Glen Riddersholms plan om et nyt trænerjob i udlandet

- Simon Kjær som landsholdsanfører giver sig selv. Han var hele vejen gennem systemet, kom som ung til Palermo, og hvilken rejse, han har været på, siger Glen Riddersholm.

Se resten af navnene i videoen i toppen af denne artikel.

Du kan også se Glen Riddersholm udpege de fem bedste spillere, hans hold har mødt, i denne video.