Foto: OB
Superliga

Pudsig OB-historie: Jeg er vild med hans forældre

OB's nye midtbanestjerne Sven Köhler kender allerede to mennesker i Odense, hvor han skal bo de kommende år.

Fodboldens verden kan synes uendelig stor - alligevel kan mange skæbner vikles sammen på kryds og tværs.

OB's nyerhvervede midtbanespiller Sven Köhler har eksempelvis et nært forhold til forældrene til en af fynboernes tidligere spillere, og tyskeren glæder sig til at besøge dem i deres hus i Odense. 

For en god håndfuld år siden vandt Schalke 04 det tyske U19-mesterskab, og den helt store stjerne på holdet var Leroy Sané, men også Sven Köhler og danske Jacob Rasmussen var en del af guldholdet.

26-årige Jacob Rasmussen, der i dag spiller for Fiorentina, er født i Odense og skiftede som teenager fra OB til Schalke 04, og her mødte fynboen Sven Köhler. De udviklede et godt forhold til hinanden og endte med at bo under samme tag i Ruhr-distriktet. 

- Jeg har SMS'et en del med Jacob om mit skifte til OB. Han har sagt, at jeg bare skal række ud til hans forældre, som bor i Odense, hvis der er noget. Jeg kender hans forældre rigtig godt, for de besøgte ofte Jacob i Tyskland, og jeg glæder mig til at se dem. Jeg har ikke haft tid til at besøge dem endnu, men det kommer jeg helt sikkert til, siger Sven Köhler til Tipsbladet.

Jacob Rasmussen har naturligvis også fortalt lystigt om sin barndomsklub, som Sven Köhler nu skal tørne ud for.

- Jacob er glad for, at jeg er skiftet til OB. Han følger stadig dansk fodbold og OB, og han har naturligvis kun sagt pæne ting om Odense. Jeg glæder mig til at opleve det hele – ifølge Jacob har jeg en masse godt i vente, fastslår Köhler. 

Jacob Rasmussen er langt fra den eneste fra det tidligere mesterhold i Schalke 04, som Sven Köhler har kontakt med den dag i dag. Også verdensstjernen Leroy Sané taler OB-spilleren med fra tid til anden.

- Han skriver til mig, når jeg har fødselsdag. Thilo Kehrer det samme. Vi havde et virkelig godt ungdomshold i Schalke 04 dengang og blev tyske mestre. Jeg tror, at alle spillere fra det hold spiller minimum i den tyske 3. Liga den dag i dag, og det er ikke normalt. Det siger alt om, at det var en virkelig god årgang, lyder det fra Köhler.

Som seniorspiller har 26-årige Sven Köhler tørnet ud for SV Lippstadt, SC Verl, VfL Osnabrück og nu altså OB, der er hans første klub uden for hjemlandet.