• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ragnar Sigurdsson gider ikke snakke om penge: FCK gør mig lykkelig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ragnar Sigurdsson er ikke længere så fokuseret på, hvad der står på lønsedlen den sidste hverdag i måneden. Han har fundet lykken i FC København, og det er vigtigere.

Af Ole Hoffskov

Ragnar Sigurdsson vendte tilbage til FC København i januar, men det var ikke meget, islændingen i første omgang fik ud af sin tilbagekomst i den danske hovedstad. Den islandske midtstopper var skadet det meste af tiden, og da sæsonen rindede ud, havde Sigurdsson spillet sølle 117 minutter i Superligaen.

Derfor var der ikke mange, der regnede med, at FC København i sommerpausen ville forlænge kontrakten med Ragnar Sigurdsson. De tog fejl. Den 31. juli blev det offentliggjort, at FCK og Sigurdsson havde forlænget frem til sommeren 2021.

I forbindelse med kontraktforlængelsen udtalte Ståle Solbakken, at Ragnar Sigurdsson "virkelig ønsker at spille for FCK", og at den nye aftale viser, at han "sætter klubben meget højt".

Om det betyder, at Ragnar Sigurdsson har accepteret en lønnedgang i kølvandet på et forår præget af coronakrisen, melder historien ikke noget om. Men tanken er oplagt.

Det er dog ikke noget, hovedpersonen ønsker at tale så meget om.

- Jeg gik meget ned i løn, da jeg kom fra Rostov. Det var en nem beslutning. I min alder betyder det mere at bo et sted, hvor jeg er lykkelig, end at tjene mange penge. Jeg møder op hver dag med et smil på læben. Da jeg lige var kommet fra Rusland, ville alle snakke penge, penge, penge, men jeg gider ikke snakke om penge mere. Jeg er ikke i FCK for at tjene penge. Jeg er her, fordi jeg er lykkelig, siger Ragnar Sigurdsson til tipsbladet.dk.

Læs også:Lionel Messi i Herning: Så sandsynlig er nedrykning for Superliga-klubberne

Islændingen kom til FC København første gang i sommeren 2011, og han tilbragte to-et-halvt år i den danske hovedstad. Her fik han hele pakken ind under huden.

- FC København betyder meget for mig. Jeg kom her første gang, da jeg var 24 eller 25, og jeg havde en sindssyg god tid. Det satte sig fast hos mig, og både klubben, byen og fansene betyder rigtig meget for mig, siger han.

Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han gerne ville forlænge kontrakten. 

- Jeg er lykkelig i FC København. Jeg har været en del skadet de seneste seks-syv måneder, så der var heller ikke mange valgmuligheder. Sådan er det i fodbold. Der var interesse fra to-tre klubber, men de kunne slet ikke sammenlignes med FCK. Det er også i FCK, jeg allerhelst vil være.

Frustrerende periode
Ragnar Sigurdsson er igen skadesfri, og søndag spillede han alle 90 minutter, da FC København tabte 1-2 på hjemmebane til arvefjenderne fra Brøndby IF. Han fortæller, at han ikke længere føler sig hæmmet af sin tidligere skade.

Nu ser han fremad og glæder sig til for alvor vise sig frem i FC København.

Læs også:Var Pavlovic et flop i FCK? Jeg kan ikke acceptere, der bliver grinet hånligt

- Det har været virkelig frustrerende. Jeg kender ikke noget til at være skadet. Jeg har aldrig haft sådanne problemer her i min efterhånden ret lange karriere, så det er mærkeligt. Men det føles som om, at jeg er forbi det værste nu, siger Sigurdsson.

Islændingen fyldte 34 i juni, så han er ved at nå en fremskreden fodboldalder. Og alderen kan ingen som bekendt løbe fra.

- Alt bliver lidt hårdere, når man bliver ældre, og man bliver også lidt langsommere. Men jeg føler mig ikke som en gammel mand, og på nogle ting bliver man også klogere med alderen, siger Sigurdsson og fastslår:

- Og så er der jo også altid nogle punkter, hvor man ikke lærer en skid.

Ragnar Sigurdsson har i løbet af sine to perioder i FC København spillet 73 Superliga-kampe. 

Læs også:Tidligere FCK-boss: Klubben har nogle lidt for afdankede spillere

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 2. spillerunde

Læs også:Randers dropper Danny Amankwaa: Har andre emner i pipeline

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020