Video : Tipsbladet
Generelle

Lionel Messi i Herning: Så sandsynlig er nedrykning for Superliga-klubberne

Det var nemt at pege på to mesterskabsfavoritter, da sæsonen begyndte, og mon ikke FCK bevæger sig derop igen. Men hvor sandsynligt er det, at hver af de 12 hold rykker ned?

Hvad skal der til for, at dit Superliga-hold rykker ned?

Ved hver sæsonstart forsøger vi at gætte på, hvem der bliver mester og rykker ud.

Holdene i bunden synes konsekvent, de bliver undervurderet og bortdømt af dovne eksperter, i midterfeltet vil man gerne være ambitiøs men ikke så ambitiøs, at nogen kan dunke én oven i hovedet for at misse Top 6, og i toppen har mange hold ofte bare brug for den knivspids mere tid og held, før alt klikker.

Men nogen skal ud, og ligesom i sidste sæson er der ikke nogen playoffkampe at redde sig i for de to dårligst placerede hold i rækken.

Med fare, ja endog overhængende sandsynlighed, for at tage fejl, kommer der her et bud på, hvad der skal til for, at hvert af de 12 hold skal rykke ned. Bud, der rangerer fra det åbenlyst absurde til at man egentlig blot skal holde den spillemæssige kurs fra de to første runder for at spille i 1. division om et år.

FC Midtjylland
Klubben skal gå konkurs, have en stor pointstraf og miste størstedelen af førsteholdstruppen for at rykke ned. Helt og aldeles urealistisk.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Lionel Messi næste sommer skifter til Brentford med en aftale om at lukke karrieren med en sæson på Heden.

FC København
Ligesom FC Midtjylland skal der en konkurs til i moderselskabet, som er økonomisk presset på grund af Lalandias problemer. Men selv hvis det skulle ske, ville nogen med al sandsynlighed købe fodboldholdet fri. Not gonna happen.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At FCK flytter hjemmebanen til Brøndby i 36 måneder, mens man river Parken ned og bygger et spritnyt stadion.

AGF
For alle andre end FCK og FCM er nedrykning ikke total utopi i en liga med 12 hold og en coronavirus på spil, men der skal massive skadesproblemer og et langvarigt coronaudbrud i truppen til, før ‘GF kommer i problemer - dertil er truppen trods alt for stærk nu til at dykke dybere end en topplacering i Bund 6-slutspillet.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At AGF og Randers FC fusionerer.

Brøndby IF
Klubejer Jan Bech Andersen skal pludselig miste al interesse for klubben, de rutinerede spillere skal ryge ud med alvorlige skader i adskillige måneder, og så skal man stadig være meget uheldigt for at komme i nærheden at stregen. Det her er ikke et superstærkt Brøndby-hold, men ligesom i Århus vil man selv i en meget skuffende sæson højst gå glip af Top 6.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Red Bull køber klubben og lokker Pione Sisto og Mohamed Daramy til Vestegnen.

AaB
Der skiftes meget ud i truppen i Aalborg, hvor sportsdirektør Inge André Olsen vil ruske op i klubben og udfordre både truppen og talentarbejdet ved at hive dygtige, unge udlændinge ind. Målet er at blive en fast del af Top 4, hvilket også inkluderer nye og flere penge udenfor den nuværende ejerkreds. Det er ambitiøst og ikke helt risikofrit at sadle om, men der skal stadig en usandsynlig blanding af skader, corona og uro til, før AaB end kommer i nærheden af stregen.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At AaB pludselig kommer til penge fra en udenlandsk ejer og køber Henrik Dalsgaard, Ronnie Schwartz og Mikkel Kaufmann hjem til Aalborg i januar.

OB
Der er faktisk pænt med valgmuligheder for Jakob Michelsen efter opblomstringen af adskillige unge spillere i Odense. Derfor virker det også helt urealistisk, at OB kommer i nærheden af stregen, selv hvis der kommer et væld af skader og folk i corona-karantæne. Holdet ser markant stærkere ud, end da man faktisk så lidt skidt ud i juni efter Silkeborg-nederlaget.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Rasmus Falk fortryder FCK-skiftet og er tilbage i Odense senest om 12 måneder.

FC Nordsjælland
Det er et meget ungt hold, og forsvaret lækkede mange mål i sidste sæson. Læg dertil, at Damsgaard og Kudus er solgt til Sampdoria og Ajax. Men stadig skal der meget til, for at de seneste fire sæsoners slutspilshold skal dykke så langt, at man kommer i nedrykningsfare. FCN har et af ligaens stærkeste koncepter, bredden og udvalget af dygtige offensive spillere er stort, så det skal gå ekstremt galt, hvis FCN skal rykke ud af Superligaen.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At man dropper ungdomskursen og henter fire ældre spillere på lejeaftaler i januar for at overleve i rækken.

Randers FC
Truppen er smal, og det vil give panderynker, hvis der pludselig opstår massive skadesproblemer, eller man får et længerevarende coronaudbrud. Idealopstillingen er dog meget nærmere Top 6 end nedrykning.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Randers kæmper med om medaljer indtil sidste spillerunde i foråret i en historisk jævnbyrdig Superliga.

SønderjyskE
Pilen peger op for både formkurven og klubben, men ryger Alexander Bah på transfermarkedet og et par stykker i idealopstillingen til langvarige skader, er man skrøbelig. Det her er et af de hold, Lyngby, Horsens og Vejle skal hive ned i bundslaget, selvom det er mere sandsynligt, at SønderjyskE klarer sig i fin stil og lader to eller alle tre af de førnævnte hold slås til den sportslige død alene.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At SønderjyskE presser klubberne fra de større provinsbyer hårdt i kampen om Top 6.

Vejle
Der er mange, der har VB som nedrykningsfavorit, og det ganske rimeligt at have den enlige oprykker som det oplagte bud på et 1. divisionshold i 2021/22. Kan Allan Sousa, Raphael Dwamena, Arbnor Mucolli og den kun 17-årige Wahid Faghir score målene, og har VB et forsvar i Superliga-klasse? Åbningskampen mod AGF var en katastrofe i den første time, kampen mod SønderjyskE var opløftende, og det helt store spørgsmål er, hvilken version vi får at se i denne sæson fra en klub, der konsekvent er rykket ned ved hver af de fire oprykninger oprykninger i de seneste 19 år.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Esbjerg og Silkeborg lever op til favoritværdigheden og rykker op fra 1. division.

Lyngby
Hvis Lyngby skal rykke ned, skal de bare blive på den nuværende kurs. Det er meget simpelt. 11 point i 16 kampe og 12 scoringer i 2020 fortæller historien om et hold, der har voldsomt svært ved både at magte at forsvare sig og score nok mål. Det første går bedre end det sidste, men ikke voldsomt meget bedre. Man kunne i den grad bruge en ekstra offensiv profil og nok også en dygtig central midtbanespiller, men har man råd til det? Lyngby skal hænge den blå kasket på Vejle og Horsens, der bestemt heller ikke ligner velsmurte maskiner.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Juventus, Real Madrid, PSG og Bayern München forsvarer deres mesterskaber.

AC Horsens
Det i høj grad det samme hold, der klarede sig så flot i foråret, og så alligevel. For Bo Henriksen er væk og dukker nu op som tv-ekspert på diverse Superliga-arenaer, og kan Jonas Dal hive holdet op ved hårrødderne, som Henriksen kunne i begyndende kriser? Budgettet er endda lidt mindre i denne sæson end i sidste, så der skal arbejdes med det, der er i truppen, med mindre der sker noget markant i de sidste dage i transfervinduet. Dette Horsens-hold kan snildt overleve, men 0-3-nederlaget i første runde til Randers på tre dødbolde fik i hvert fald undertegnede til at rynke panden.

Det her er mere sandsynligt, end at de rykker ned: At Lionel Messi bliver topscorer i La Liga.

Læs også:SønderjyskE drømmer om gruppespillet: Det er store penge, der venter

Læs også:AaB-profil: Vi må ikke gøre modstanderens målmand til banens bedste

Læs også:Zlatan sammenligner sig med fiktiv karakter efter åbningssejr

Læs også:Randers dropper Danny Amankwaa: Har andre emner i pipeline

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Der er krummer i Brøndby og Arbnor Mucolli