• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Randers opfylder ikke DBU's stadionkrav: Kommunen låner dem tre millioner

Foto: Getty Images

Lyset på Randers' hjemmebane er ikke stærkt nok, og derfor skal det rettes, hvis klubben vil fortsætte med at spille på stadionet.

Af Oliver Okstrøm

Hos Superliga-klubben Randers FC har man problemer med at opfylde DBU's krav til det lysanlæg, der er på klubbens hjemmebane. Derfor skal den opdateres, hvis Randers vil fortsætte med at spille deres kampe på Cepheus Park.

Sådan noget koster penge, og derfor har byrådet i Randers mandag godkendt, at man låner Randers FC op mod tre millioner kroner til et nyt lysanlæg hurtigst muligt. Det skriver Randers Amtsavis.

Læs også:Randers FC krydser fingre for A-licens: Det betyder helt ekstremt meget

Det var dog slet ikke enighed om bevillingen i byrådet, hvor Beboerlisten, Enhedslisten og Velfærdslisten var imod. Særligt ville Kasper Fuhr Christensen fra sidstnævnte parti hellere have, at man satte foden ned for DBU's krav.

- ­­Kravet om lysstyrke stiller man af hensyn til tv-transmission, ikke af hensyn til spillerne. Der er ikke nogen, der har brokket sig over den nuværende lysstyrke, fortæller Kasper Fuhr Christensen.

Læs også:Randers-appel afvist af licensudvalg: Jeg stiller mig meget uforstående

Uanset hvad, så har DBU's Licensudvalg ikke godkendt den lysmåling, som er blevet foretaget. Hvis man skal kunne afvikle Superliga-kampe, så kræver det 1200 lux horisontalt og 750 lux vertikalt, og målingerne viser, at de kun rammer 1000 lux horisontalt.

Lånet på de tre millioner kroner vil blive betalt tilbage over en årrække ved, at man sætter lejen på stadion op med 25.000 kroner om måneden.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Se listen: Silkeborg er Superligaens nedrykningskonger

Læs også:Superliga-boss forventer ikke flere fans i næste runde: Det var kun et forsøg